28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » Архів матеріалів

             Майже щороку в спекотний літній період у відкритих водоймах нашої області спостерігається таке негативне явище як цвітіння води, що супроводжується розмноженням дрібних синьо-зелених водоростей та накопиченням у воді продуктів їхнього розпаду, зокрема аміаку, сірководню, нітратів і нітритів.

Наслідком цих процесів стає погіршення якості води, масова загибель річкової (ставкової) риби, утворення гнилісних, зловонних газів, що спричинено низьким вмістом кисню у воді. Передумовою цього є застійні явища в стоячих водоймах з низькою швидкістю течії води, а також високий вміст органічних сполук, які потрапляють до водойм з полів.

Під цвітінням води розуміється інтенсивний розвиток водоростей у товщі води, внаслідок чого вона набуває різного забарвлення. При цьому колір води може варіюватися від синьо-зеленого до червоно-бурого (в залежності від забарвлення організмів, що викликають цвітіння та їх кількості). У прісних водоймах цвітіння води влітку найчастіше спричинене синьо-зеленими та динофітовими водоростями, весною та восени - діатомовими. Цвітіння води погіршує гідробіологічний стан водойми та викликає структурні зміни в екосистемі.

Під час гниття кисню витрачається більше, ніж виділяється, тож риба та її кормові організми отруюються. Найчастіше такі явища спостерігаються вночі або в передсвітанкові години, коли водними тваринами, бактеріями та водоростями кисень витрачається для дихання, а виділяється його мало.

Нестача кисню призводить до літніх заморів риби та інших гідробіонтів, а також гальмує процеси самоочищення й мінералізації органічних речовин.

Держпродспоживслужба області інформує, що запобігти зазначеним негативним наслідкам можна проведенням комплексу заходів, спрямованих на зменшення надходження органічних та мінеральних забруднювачів у водойми, збільшенням проточності води, штучною аерацією водойм.

За матеріалами сайту Головного управління ДПСС в Кіровоградській області.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 13 | Додав: stanislav4450 | Дата: 10.07.2018

          У супермаркетах і на ринках області вже з’явилися перші дині та кавуни. Безперечно, плоди баштанних культур дуже смачні та корисні для здоров’я, адже містять вітаміни А, С, В1, В3, РР, солі магнію, калію, марганцю, нікелю, заліза. Проте користь організму принесуть лише стиглі плоди, що споживаються у період їх повного дозрівання - кінець серпня - початок вересня.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області застерігає, що вживання ранніх баштанних культур може призвести до серйозних отруєнь. Виникнути вони можуть внаслідок перевищення максимальних рівнів нітратів у кавунах (норма 60,0 мг/кг), динях (норма 90,0 мг/кг), а також перевищення максимально допустимих рівнів вмісту залишкових кількостей пестицидів, які використовуються для прискорення дозрівання та захисту від шкідників.

Кожен покупець повинен знати, що на офіційних ринках працюють лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, без дозволу яких овочі та фрукти не допускаються до реалізації. Щоб придбати якісну і безпечну продукцію, рекомендуємо покупцям цікавитися результатами лабораторних досліджень щодо вмісту в баштанних культурах нітратів, залишків пестицидів тощо.

На вимогу покупця продавець зобов’язаний показати експертний висновок лабораторії, у якому зазначена дата перевірки, відомості про реалізатора і вміст нітратів.

Існує декілька правил при купівлі баштанних, дотримання яких вбереже від отруєння цими плодами:

- У жодному разі не купуйте баштанні на стихійних ринках. Це можуть бути ті партії, які не потрапили на спеціалізований ринок, де здійснюється ветеринарно-санітарний контроль за ними.

- Зверніть увагу на умови реалізації. Дуже часто торгівля здійснюється на вулиці вздовж доріг, де плоди зберігаються прямо на землі. За кілька годин такої торгівлі дині та кавуни здатні увібрати в себе досить велику кількість токсичних речовин.

- Не купуйте розрізані навпіл кавуни. Цим ви наражаєте себе на небезпеку бактеріального отруєння. Якщо розрізані кавуни накриті поліетиленовою плівкою, то маєте всі шанси отруїтися нітратами, оскільки під дією сонця утворюється парниковий ефект під плівкою, внаслідок чого рівень нітратів різко підвищується.

- Не слід купувати баштанні з пошкодженою шкіркою або вм’ятинами. Бактерії швидко розмножуються на солодкій поверхні пошкодженого плоду і при вживанні в їжу такого кавуна чи дині можливе виникнення шлунково-кишкових розладів.

- Перед споживанням баштанних їх обов’язково треба помити під проточною теплою водою.

- Коли вживаєте кавун і диню, залишайте декілька сантиметрів до шкірки, бо саме в ній сконцентрований найбільший вміст нітратів.

- Розрізані кавуни та дині можна зберігати в холодильнику не більше однієї доби.

Вибираючи кавун, варто звернути увагу на деякі моменти: він не повинен бути занадто великим; хвостик має бути сухим; шкірка у стиглого кавуна тверда; після того, як кавун увібрав у себе все корисне, він перестає виробляти пігмент, тому від лежання на боці можуть з’явитися світлі плями -це добра ознака.

Тож врахуйте наші рекомендації і не поспішайте ласувати ранніми динями й кавунами, щоб не піддавати ризику своє здоров’я.

За матеріалами сайту ГУ ДПСС в Кіровоградській області

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 12 | Додав: stanislav4450 | Дата: 03.07.2018

                           Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області звертається до осіб, причетних до підготовки для подальшої реалізації туші бичка, придбаного в с. Вишняківка Кіровоградського району, з проханням пройти обстеження в медичних закладах. Не виключено, що їм доведеться пройти курс антирабічних щеплень. Серйозність ситуації полягає в тому, що в тварини лабораторно підтверджено сказ.

Коли 18-місячний бичок в особистому господарстві селян із вказаного села став поводитися нехарактерно, а потім розніс клітку в хліві, власник не звернувся за ветеринарною допомогою, а зарізав тварину і продав заготовачеві. Останній же вирішив провести розтин тварини і видалити нутрощі в лісосмузі за селом. Однак через різкий неприємний запах нутрощів все там же і залишив.

Тим часом розголос про подію поширився селом, про неї було повідомлено Кіровоградське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. За результатами лабораторного дослідження було встановлено, що тварина хвора на сказ. Засумнівавшись у поясненнях заготовача, фахівці Держпродспоживслужби прочесали територію за селом і виявили частини туші бичка без шкури. Не знаючи, що тварина хвора, люди, які розробляли тушу, піддали себе ризику інфікування смертельною хворобою. Ось чому необхідно, щоб вони звернулися до лікувальної установи – до Кіровоградської центральної районної лікарні чи травмпункту Кіровоградської міської лікарні швидкої медичної допомоги. У разі інфікування чим швидше вони почнуть профілактичне лікування, тим більше шансів на благополучний його результат.

У вогнищі сказу спеціалістами Держпродспоживслужби проведено необхідний комплекс протиепідемічних і протиепізоотичних заходів – дезінфекцію території особистого підсобного господарства, встановлено контактних осіб, які вже почали отримувати курс профілактичних щеплень, тушу хворої тварини спалено, а це місце оброблено дезінфікуючими засобами (на знімку). Для здійснення всіх необхідних заходів необхідно ще знищити шкуру, яку поки що знайти не вдалося. Тому Держпродспоживслужба області звертається до тих, хто знає про це, з проханням повідомити.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 10 | Додав: stanislav4450 | Дата: 28.06.2018

                  Щороку навесні і на початку літа, в період активного цвітіння ентомофільних культур, пасічники стикаються з проблемою отруєння бджіл пестицидами під час обробітку сільгоспвиробниками полів проти шкідників.

Бджолярі звертаються щодо відшкодування завданих їм збитків та покарання винних. Відповідно до ст.38 Закону України ″Про бджільництво″ порушення законодавства у галузі бджільництва тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову та кримінальну відповідальність. Статтею 39 зазначеного закону передбачено, що відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок порушення чинного законодавства про бджільництво, відшкодовується в порядку та розмірах, встановлених законодавством України. А ст. 40 цього закону визначає: суперечки, що виникають в галузі бджільництва, вирішуються судом у встановленому законом порядку.

Дане питання слід розглядати не з точки зору протистояння пасічник →фермер, а з точки зору взаємної зацікавленості цих суб’єктів в існуванні один одного. Адже відомо, що завдяки запиленню ентомофільних культур - соняшнику, гречки, рапсу - їх врожайність підвищується в середньому на 30%. Саме тому фермери повинні бути зацікавлені в бджолах. Відповідно і пасічники матимуть кращий медозбір тоді, коли поля будуть захищені від шкідників.

Виходячи з вимог чинного законодавства, сільгоспвиробникам при обробці полів слід дотримуватись наступних запобіжних заходів та враховувати такі чинники:

  • швидкість руху повітря (при вітрі більше ніж 5 м/с обробка полів заборонена, особливо при авіаційних обробках);
  • не обробляти пестицидами квітуючі сади, ягідники, поля;
  • обробки слід проводити у період відсутності активного льоту бджіл, краще - в ранкові або вечірні години;
  • отруєння бджіл – це наслідок несвоєчасного попередження бджолярів про час, місце, діючу речовину, характер хімічних обробок сільгоспкультур, термін дії та термін очікування препарату, а також наявність іншої інформації щодо обробки полів. Сільгоспвиробники повинні всіма доступними способами не пізніше ніж за 3 доби попередити бджолярів в радіусі 7 - 10 км.

Бажано об’їхати і проінформувати бджолярів особисто або оповістити їх у телефонному режимі з метою запобігання негативним наслідкам.

У свою чергу бджолярі в період обробки мають провести ряд запобіжних заходів:

  1. Пасічники повинні займати активнішу позицію, повідомляти про те, де розміщені їхні пасіки, ставити до відома фермера та фермера сусіда в радіусі 10 км;
  2. Найкраще - вивезти пасіку в безпечне місце;
  3. При виборі місця для кочівлі слід враховувати наявність альтернативних медоносів, різнотрав’я, балок, лісових масивів, створювати штучні посіви медоносів (буркуну, фацелії, синяку, інших медоносних культур) щоб бджола не була зорієнтована лише на одне поле;
  4. Якщо термін дії препарату короткий, то дозволяється на одну добу, максимум на дві доби закрити льотки, забезпечивши бджіл достатньою кількістю води, розширивши гнізда, знявши утеплення;

Однією з важливих умов є реєстрація та паспортизація пасік у районних державних лікарнях ветеринарної медицини, а також відповідно до вимог ст. 13 Закону України ″Про бджільництво″ пасіка підлягає реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцем знаходження юридичної особи, яка займається бджільництвом, у місцевих державних адміністраціях або сільських, селищних, міських радах у порядку, встановленому центральним органам виконавчої влади з питань аграрної політики. Без зазначеної реєстрації тяжко щось довести в суді.

Про те, як діяти пасічнику, якщо все ж сталося отруєння бджіл, можна прочитати на сайті Головного управління ДПСС в Кіровоградській області, перейшовши за цим посиланням.

За матеріалами сайту ГУ ДПСС в Кіровоградській області

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 16 | Додав: stanislav4450 | Дата: 13.06.2018

           Влітку різко зростає споживання морозива - найулюбленішого десерту дітей і багатьох дорослих.

Сьогодні виробники пропонують безліч варіантів цього продукту: з наповнювачами та поливками на будь-який смак, різноманітних форм та кольорів. Як серед такого розмаїття зробити правильний вибір та придбати якісне морозиво? На що варто звернути увагу? Держпродспоживслужба області дає наступні рекомендації.

Упаковка та форма

Насамперед слід уважно подивитися на упаковку та форму морозива: упаковка має бути герметичною та без пошкоджень, а сам продукт правильної форми (змінена форма говорить про те, що морозиво тануло, а це могло призвести до розмноження бактерій).

Умови зберігання

Необхідно звернути увагу на те, за яких умов зберігають морозиво та чи підтримує морозильна камера необхідну температуру, адже за недотримання умов зберігання морозиво може бути зіпсоване ще до того, як закінчиться термін його придатності. Тож морозиво в морозильній камері не має бути м’яким.

Етикетка та склад

На етикетці обов'язково має бути вказана наступна інформація: фізична адреса виробника, назва продукту, склад, харчова та енергетична цінність, термін придатності та умови зберігання, вага, відповідне маркування.

Обирайте морозиво, яке не містить у складі штучних стабілізаторів, барвників, рослинних жирів.

ДСТУ

Під час вибору морозива віддавайте перевагу ДСТУ (державний стандарт). Для морозива є три стандарти: 4733, 4734 та 4735.

4733 - найсмачніше та найбільш натуральне морозиво, адже до його складу заборонено додавати рослинні жири. Воно густе, має жовтуватий колір.

4734 - морозиво плодово-ягідне, щербет, заморожений лід. В такому морозиві молоко замінюють на воду або цукровий сироп.

4735 - морозиво, в яке додають пальмову та кокосову олії. Смак такого морозива менш насичений, воно швидко тане.

Зверніть увагу: позначка ТУ (технічні умови) говорить про те, що морозиво вироблено за індивідуальною рецептурою, а вона не завжди проходить всі контролі якості. Згідно з чинним законодавством морозиво не підлягає обов’язковій сертифікації. Суб’єкти господарювання можуть виготовляти його як за встановленими державними стандартами України, так і за власними технічними умовами.

Морозиво на вагу

Обираючи морозиво, що продається на вагу, варто пам’ятати, що з’ясувати його склад і термін придатності досить важко, а забезпечити правильний температурний режим у мобільних торгових точках-холодильниках складніше. Купувати морозиво на вагу можна, якщо це кіоск відомого виробника, де дотримуються стандартів виробництва і зберігання.

За матеріалами сайту Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 11 | Додав: stanislav4450 | Дата: 11.06.2018

Головам місцевих державних адміністрацій

Головам районних і обласних рад

Завдяки спільним діям бізнесу, який здійснює господарську діяльність при вирощуванні, зберіганні та обігу аграрної продукції, Україна є великою аграрною державою.

Україна займає лідируючі місця у світовому співтоваристві як країна експортер рослин та продукції рослинного походження. Уряд України активно

займається диверсифікацією експорту української продукції рослинного походження.

Разом з цим, з метою запобігання занесенню та поширенню відсутніх на певній території регульованих шкідливих організмів, кожна країна світу - відповідно до міжнародних угод має суверенне право регулювати ввезення рослин, рослинних продуктів й інших регульованих об'єктів.

Одним із заходів вищезазначеного регулювання передбачених Міжнародною конвенцією про захист рослин і Угодою про застосування санітарних та фітосанітарних заходів СОТ є вимога деяких країн-імпортерів щодо ввезення рослин та продуктів рослинного походження із офіційновстановлених зон, ділянок та місць виробництва вільних від регульованих шкідливих організмів.

Зокрема вимоги щодо експорту деяких рослин та продуктів рослинного походження із зон, ділянок та місць виробництва вільних від регульованих шкідливих організмів встановлюють країни ЄС, Євразійського Економічного Союзу, Індонезія, Кенія, КНР, Туреччина.

В інших випадках експорт рослин та продуктів рослинного походження до таких країн неможливий.

Процедура встановлення зон, ділянок та місць виробництва вільних від регульованих шкідливих організмів визначена Міжнародним стандартом з фітосанітарних заходів № 4 “Вимоги щодо встановлення вільних зон”.

Міжнародним стандартом з фітосанітарних заходів № 10 “Вимоги до встановлення вільних місць та ділянок виробництва” та національним законодавством, а саме статтею 31 Закону України “Про карантин рослин”.

Порядок офіційного встановлення та/або підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, позбавлення такого статусу, його поновлення та інші умови офіційного встановлення місця виробництва або виробничої ділянки затверджений наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.08.2012 № 487.

З метою попередження невиправданих бар’єрів у міжнародній торгівлі українськими рослинами та продуктами рослинного походження, надання

можливостей вітчизняному сільгоспвиробнику вдало реалізувати свою продукцію та експортеру без проблем здійснити її експорт, як Голова Держпродспоживслужби України, звертаюсь до вас, шановні колеги з проханням сумісно із головним управлінням Держпродспоживслужби в областях популяризувати знання серед сільгоспвиробників та посприяти в офіційному встановленні та/або підтриманні статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від шкідливих організмів в період вегетації сільськогосподарських рослин там, де це необхідно.

           
 
 

 

 


З повагою                                           В.ЛАПА

 

 

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 18 | Додав: stanislav4450 | Дата: 06.06.2018

         Обидва пляжі – в м. Олександрії.

Це - міський пляж на р. Інгулець в районі парку ім. Т. Шевченка управління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Олександрійської міської ради (КП «Благоустрій»), комунальна власність; та пляж ОЦС-1 Громадської організації «Рибальське товариство «Перемога» (ставок вздовж Кіровоградського шосе), приватна власність.

Минулого року в області на початку сезону купання Держпродспоживслужба підписала паспорти 15 пляжів (5 з них – комунальної власності, 10 – приватних баз відпочинку), наприкінці сезону таких пляжів було 21 (5 – комунальної власності, 1 – в оренді, 15 – приватних баз відпочинку).

В обласному центрі протягом багатьох років немає офіційних пляжів. тобто ні місцева влада, ні суб’єкти господарювання не обтяжують себе турботою про цивілізований відпочинок мешканців.

Відповідно до змін у нормативній базі Держпродспоживслужба вже не підписує паспорти пляжів – усю відповідальність має нести балансоутримувач або власник, отже, саме вони мають забезпечити безпечний відпочинок людей. Тим більше що вимоги до цих місць відпочинку не змінилися. Ці вимоги визначені Державними санітарними нормами та правилами утримання територій населених місць, затвердженими наказом Мінохорони здоров’я 17.03.2011 № 145 та зареєстрованими в Міністертсві юстиції 5.04.2011 за № 457/19195. Власники чи балансоутримувачі повинні забезпечити прибирання пляжу, зеленої зони, роздягалень, дезінфекцію вбиралень, встановити урни для сміття, контейнери для зберігання твердих побутових відходів, фонтанчики з підведенням питної води, придатної для споживання людиною відповідно до вимог санітарного законодавства. Щорічно на пляж необхідно підсипати чистий пісок або гальку. Не рідше одного разу на тиждень проводити рихлення поверхневого шару піску і видаляти зібрані відходи, після чого вирівнювати його поверхню. На пляжах повинні бути організовані медичні пункти і рятувальні станції. Об’єкти обслуговування населення, що розташовуються на пляжах, повинні бути забезпечені централізованими системами водозабезпечення і водовідведення.

Крім того, обов’язково повинне бути обстежене дно водойми, щоб відпочивальники не травмувалися, скошений очерет на березі, проведені дослідження піску чи грунту, води з річки чи ставка,.

Мешканцям області слід пам’ятати, що під час відпочинку на пляжі, який не є безпечним, їх підстерігає небезпека захворіти на лептоспіроз, гельмінтози, кишкові інфекції. А ще - малярію, адже ряд водойм у нашому регіоні – сприятливе середовище для виплоду малярійних комарів, здатних переносити збудники цього тяжкого інфекційного захворювання. Отже, за наявності джерела інфекції може відбутися зараження.

За матеріалами сайту Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 16 | Додав: stanislav4450 | Дата: 04.06.2018

          З настанням літа в області проблема стихійної торгівлі продуктами харчування набуває більших масштабів, адже збільшується кількість тих, хто має лишки вирощеного на городах і в садах, живності і прагне їх продати й поповнити свій сімейний бюджет. Однак тим мешканцям, які підтримують торгівлю у невстановлених місцях, слід пам’ятати, що вживання продуктів, які невідомо скільки знаходилися під палючим сонцем, несе ще більше ризиків для здоров’я населення. Адже до всіх чинників небезпеки додається ще один – температурний, тобто сприятливі умови для розвитку мікроорганізмів. Особливо це стосується домашніх молочних та м’ясних продуктів, м’яса.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області застерігає: харчові продукти рослинного і тваринного походження, які реалізуються на стихійних ринках, законодавчо визначені як завідомо небезпечні і непридатні до споживання людини. Вкотре нагадуємо, чому це так.

На жаль, покупці не замислюються про якість цих продуктів, ким та в яких умовах вони виготовленні, де зберігались і як транспортувались. Не лякає наших людей і пил, що летить на продукти, бруд від машин та з-під ніг перехожих.

Продукція реалізується безконтрольно, без дотримання належного температурного режиму, не пройшовши лабораторний контроль, на ній немає маркування, вона не упакована належним чином, не має супровідних документів, які свідчать про її безпечність та якість. До того ж, продавці не проходять обов’язкові профілактичні медичні огляди та не мають особових медичних книжок, не дотримуються правил особистої гігієни - торгують з брудними руками, бо помити їх немає де, без спеціального одягу.

Не відомо також те, чи тварина, м'ясо якої реалізують, перед забоєм була здорова чи хвора, чи навіть забита в агональному стані. Вживання не досліджених м’ясних продуктів несе людям загрозу зараження небезпечними хворобами – наприклад, трихінельозом, саркоцистозом.

Для реалізації молока та молочних продуктів власник повинен мати ветеринарну довідку про стан здоров’я тварини, від якої отримано молоко, і де вказано, чи обстежувалась вона на мастит, лейкоз, бруцельоз і туберкульоз, чи щеплена проти сибірки, а продавці повинні щодня надавати зразки продукції для дослідження у лабораторії ветсанекспертизи. За результатами таких досліджень видається відповідний експертний висновок.

Продукція рослинного походження потребує контролю не менше. Не слід вірити, що зелені огірочки або кабачки, які продає бабця, безпечні і справді домашні! Адже рівень нітратів неможливо визначити на око, а тільки лабораторними методами.

Свіжу сільськогосподарську продукцію краще для здоров’я купувати на агропродовольчих ринках, де її безпечність підтверджена експертними висновками державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби, а також в офіційний торговій мережі, де повинні гарантувати безпеку та якість харчових продуктів. У разі виникнення конфліктних ситуацій у зв’язку із харчовими продуктами споживач зможе подати обгрунтовану скаргу до компетентних органів.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 23 | Додав: stanislav4450 | Дата: 25.05.2018

                       Для супроводження домашніх тварин при їх переміщенні за межі території нашої держави з 01.06.2018 до уваги будуть братись лише ветеринарно-санітарні паспорти встановленого зразка, зміст яких розміщено зокрема на сайті Верховної Ради України за посиланням  http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1381-17/print1487077616812867 . Інформацію про це розміщено на сайті Держпродспоживслужби.

Підставою для оформлення ветеринарно-санітарного паспорта є:

1) клінічний огляд тварини;

2) наявність відповідних діагностичних, профілактично-лікувальних обробок (дегельмінтизації), включаючи дослідження і щеплення (сказ та інші інфекційні хвороби в залежності від виду тварини).

Видача ветеринарно-санітарного паспорта на тварину передбачена Законом України «Про ветеринарну медицину» та входить до переліку платних адміністративних послуг, які надаються Держпродспоживслужбою, органами та установами, що належать до сфери її управління, тобто лише державними установами ветеринарної медицини, зокрема державними лікарнями ветеринарної медицини (району, міста, області). Розмір плати за їх надання затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2011 року № 641 та складає 51 грн 29 коп.

Видача ветеринарно-санітарного паспорта невстановленого зразка установами, не уповноваженими на їх видачу, була підставою для численних запитів інших контролюючих служб, які призводять до проведення відповідних розслідувань.

Підстави для відмови у видачі ветеринарно-санітарного паспорту визначені частиною сьомою статті 32 Закону України «Про ветеринарну медицину» та передбачають:

1) недотримання ветеринарно-санітарних заходів, передбачених законодавством; ускладнення епізоотичної ситуації на відповідній території, потужності (об'єкті);

2) неможливість безпосереднього огляду об'єкта державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду;

3) відсутність документального підтвердження епізоотичного благополуччя місцевості походження та ветеринарно-санітарного стану об'єктів; відсутність необхідної ветеринарної обробки тварин, їх карантинування, відповідних досліджень та/або експертного висновку.

Ветеринарно-санітарний паспорт на тварину дійсний до моменту її смерті.

 

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 18 | Додав: stanislav4450 | Дата: 25.05.2018

 8 травня напередодні Дня Перемоги районне управління Держпродспоживслужби провели урочисту зустріч з ветеранами праці, спеціалістами ветеринарної медицини. Тепла душевна атмосфера, спогади про великі події та радість перемоги панували весь час!

Під час зустрічі Станіслав Лум'яник подякував кожному за мужність, відвагу, терпіння і за всі випробування, які їм довелося пройти у ці складні часи.

Щиро висловлюємо подяку нашим ветеранам!

Довгих років життя Вам та міцного здоров’я!

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 26 | Додав: stanislav4450 | Дата: 10.05.2018

« 1 2 3 4 5 ... 24 25 »
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [231]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0