28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2018 » Червень » 06

Головам місцевих державних адміністрацій

Головам районних і обласних рад

Завдяки спільним діям бізнесу, який здійснює господарську діяльність при вирощуванні, зберіганні та обігу аграрної продукції, Україна є великою аграрною державою.

Україна займає лідируючі місця у світовому співтоваристві як країна експортер рослин та продукції рослинного походження. Уряд України активно

займається диверсифікацією експорту української продукції рослинного походження.

Разом з цим, з метою запобігання занесенню та поширенню відсутніх на певній території регульованих шкідливих організмів, кожна країна світу - відповідно до міжнародних угод має суверенне право регулювати ввезення рослин, рослинних продуктів й інших регульованих об'єктів.

Одним із заходів вищезазначеного регулювання передбачених Міжнародною конвенцією про захист рослин і Угодою про застосування санітарних та фітосанітарних заходів СОТ є вимога деяких країн-імпортерів щодо ввезення рослин та продуктів рослинного походження із офіційновстановлених зон, ділянок та місць виробництва вільних від регульованих шкідливих організмів.

Зокрема вимоги щодо експорту деяких рослин та продуктів рослинного походження із зон, ділянок та місць виробництва вільних від регульованих шкідливих організмів встановлюють країни ЄС, Євразійського Економічного Союзу, Індонезія, Кенія, КНР, Туреччина.

В інших випадках експорт рослин та продуктів рослинного походження до таких країн неможливий.

Процедура встановлення зон, ділянок та місць виробництва вільних від регульованих шкідливих організмів визначена Міжнародним стандартом з фітосанітарних заходів № 4 “Вимоги щодо встановлення вільних зон”.

Міжнародним стандартом з фітосанітарних заходів № 10 “Вимоги до встановлення вільних місць та ділянок виробництва” та національним законодавством, а саме статтею 31 Закону України “Про карантин рослин”.

Порядок офіційного встановлення та/або підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, позбавлення такого статусу, його поновлення та інші умови офіційного встановлення місця виробництва або виробничої ділянки затверджений наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.08.2012 № 487.

З метою попередження невиправданих бар’єрів у міжнародній торгівлі українськими рослинами та продуктами рослинного походження, надання

можливостей вітчизняному сільгоспвиробнику вдало реалізувати свою продукцію та експортеру без проблем здійснити її експорт, як Голова Держпродспоживслужби України, звертаюсь до вас, шановні колеги з проханням сумісно із головним управлінням Держпродспоживслужби в областях популяризувати знання серед сільгоспвиробників та посприяти в офіційному встановленні та/або підтриманні статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від шкідливих організмів в період вегетації сільськогосподарських рослин там, де це необхідно.

           
 
 

 

 


З повагою                                           В.ЛАПА

 

 

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 455 | Додав: stanislav4450 | Дата: 06.06.2018

Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0