28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2015 » Грудень » 22 » Небезпека стихійної торгівлі
07:22
Небезпека стихійної торгівлі

      Проблема стихійної торгівлі є дуже актуальною на сьогоднішній день.

Деякі  мешканці нашого району возять  продукцію власного виробництва до міста Олександрії, яка реалізовується у невстановлених місцях - на стихійних ринках.       

      Нагадуємо, що незаконну торгівлю ніхто не контролює, безпечність і якість  продуктів на стихійних ринках не перевіряють, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил (без санітарного одягу, особові медичні книжки відсутні, порушується температурний режим реалізації, зберігання  продуктів тощо). Особливо це стосується м’ясних, рибних та молочних продуктів, які вимагають особливих умов зберігання.

      Єдине законне місце для торгівлі такими продуктами – це ринок. Саме там знаходиться лабораторія ветеринарно – санітарної експертизи, яка щодня перевіряє продукцію тваринного та рослинного походження. Отримавши дозвіл на реалізацію молока та молочної продукції, власник корови (за наявності в нього ветеринарного документа, що свідчить про задовільний стан здоров’я корови, від якої отримано молоко) може на законних підставах продавати свій товар на ринку, де є належні умови для їх зберігання і продажу. Не можна купувати  молоко в пластикових пляшках, які є предметами одноразового використання і мають не завжди відоме походження.

      Реалізація м’яса та риби у невстановлених місцях категорично заборонена. Даній продукції не проводиться ветеринарно – санітарна експертиза, яка підтверджує її безпечність та якість щодо хвороб спільних для тварин і людей.   

      Нажаль, покупці не замислюються про якість цих продуктів, ким та в яких умовах вони виготовлені, де зберігались і  як транспортувались. Не лякає наших людей і  бруд, що летить на продукти з вулиці, від машин та з-під ніг перехожих.

      При цьому кожен повинен розуміти, що винним у своїй хворобі буде лише той, хто придбав небезпечні продукти на стихійних ринках, спокусившись на ціну чи привабливий вигляд товару.

       Бережіть своє здоров’я та життя рідних і близьких Вам людей!

 

Начальник управління                                     С.Лум'яник

 

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 411 | Додав: stanislav4450 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0