28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2017 » Квітень » 30 » Травневі свята наближаються, бережіться кишкових інфекцій та харчових отруєнь
19:30
Травневі свята наближаються, бережіться кишкових інфекцій та харчових отруєнь

Незабаром - травневі свята і щоб відпочинок на природі приніс лише насолоду і користь для здоров’я, необхідно дотримуватись нескладних правил профілактики кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Управління Держпродспоживслужби в Олександрійському районі нагадує про основні з них:

  1. Вибирайте місце відпочинку подалі від автомагістралей, незнайомих занедбаних будівель, складів, ферм.
  2. У разі відпочинку з дітьми батьки повинні ознайомити їх з правилами харчування та дотримання особистої гігієни. Дорослим необхідно пильно стежити за тим, щоб діти не вживали незнайомі ягоди, гриби та рослини.
  3. Не брати в дорогу продукти, що швидко псуються (молочні, кулінарні, кондитерські кремові вироби, варені ковбаси, інші продукти, які потребують необхідної температури зберігання), або використовувати сучасні сумки-холодильники з холодоелементами.
  4. Не брати з собою кулінарні страви, особливо небезпечні в епідеміологічному значенні, а саме: заливне, паштети, страви з фаршу, салати, заправлені майонезом тощо.
  5. Взяті з собою готові страви необхідно вжити відразу. Час зберігання готової страви без холоду не повинен перевищувати двох годин.
  6. Не купувати продукти харчування, кулінарні страви домашнього виготовлення на стихійних ринках або з рук у приватних осіб, а також вздовж автомагістралей.
  7. Зберігати продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та протягом встановленого терміну.
  8. Не вживати продукти та напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності.
  9. Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання (ріки, озера, підземні джерела тощо).
  10. Для пиття і приготування їжі на відпочинку використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання,або питну фасовану негазовану воду.
  11. Овочі, фрукти та ягоди перед вживанням необхідно добре промити питною водою, а якщо їх будуть їсти діти, то обдати окропом.
  12. Уникайте контакту харчових продуктів з ґрунтом та піском.
  13. Під час приготування їжі на відкритому вогнищі її необхідно ретельно просмажувати.
  14. Не використовуйте для вогнища дрова, які були пофарбовані, з незнайомих об’єктів і ті, які знаходились біля автомагістралей.
  15. Перед вживанням їжі завжди необхідно мити руки.
  16. Обов’язково мити руки після відвідування туалету, в першу чергу це стосується дітей.
  17. Якщо ви залишаєте продукти на землі без нагляду, спершу добре упакуйте їх, щоб захистити від гризунів.
  18. Для купання та відпочинку слід користуватися лише облаштованими, благоустроєними пляжами.
  19. У випадку появи перших ознак кишкового захворювання потрібно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи.
Переглядів: 350 | Додав: stanislav4450 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [214]
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0