28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2017 » Лютий » 9 » Захворювання легше попередити, ніж лікувати
23:07
Захворювання легше попередити, ніж лікувати

Диспансеризація - один з видів обстеження стану здоров’я  всіх видів тварин. Як правило диспансеризація проводиться  весною перед  масовим вигоном тварин на пасовища , та  восени перед постановкою  їх у приміщення на зимовий період. Диспансеризація створює можливість виявити захворювання на ранній стадії його розвитку, що служить передумовою успішного лікування. Мета диспансеризації - профілактика захворювань, виявлення схильності до захворювань, рання діагностика хвороб. В останній час  почастішали  спільні  хвороби людей з тваринами такі , як туберкульоз, демодекоз, лейкоз та багато інших.

        Сучасна ветеринарна медицина досягла такого рівня, коли вона успішно бореться з багатьма захворюваннями.

        Тому з метою охорони здоров’я тварин та людей і забезпечення виробництва якісної та безпечної продукції спеціалістами ветеринарної медицини в березні-квітні ,  та  в вересні – жовтні  2017 року буде проводитись диспансеризація тварин, що утримуються в особистих підсобних господарствах населення. Обстежуючи  при обході  дворів громадян, які утримують тварин спеціаліст проводить клінічний огляд тварини,   звертає увагу на   умови утримання, доїння, годівлі, адже від цих факторів залежить якість продукції.

        Фахівці рекомендують власникам перед дослідженням проводити дегельмінтизацію і досліджувати фекальні  маси  тварин на гельмінтози (фасціольоз. парамфістоматоз) , та дослідження  зіскрібків шкіри на акарози. Адже при враженні тварин паразитами  спостерігається схуднення, зниження м’ясної та молочної продуктивності від 30% і може привести до загибелі тварини. Крім цього при враженні тварин такими  видами гельмінтів (фасціольоз. парамфістоматоз) можливе неякісне проведення  діагностичних досліджень на туберкульоз  , що є спільне захворювання  з людьми на сьогоднішній час. 

        Також для проведення диспансеризації - тварина повинна бути  обов’язково ідентифікована.

        Потрібно завжди пам'ятати, що захворювання легше попередити, ніж лікувати. І  хвороби, виявлені на ранніх стадіях – в більшості виліковні.

                                                                                            В.о.начальника Управління

Держпродспоживслужби в Олександрійському районі

С.Лум`яник

 

 

 

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 323 | Додав: stanislav4450 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0