28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2012 » Лютий » 1 » Згідно повідомлення Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України
08:20
Згідно повідомлення Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України

 У Маріуполі знищать близько 200 свиней на трьох господарствах, які не перейшли на закритий режим роботи через небезпеку розповсюдження африканської чуми свиней. Таке рішення було прийнято Головним державним інспектором  ветеринарної медицини у місті Маріуполь Костянтином Городецьким. Донеччина увійшла до числа областей, які було визнано загрозливими зонами щодо можливого занесення збудника АЧС на територію України. Наразі там діє посилений контроль, що дозволив не допустити жодного випадку захворювання.

Органи контролю на україно-російському кордоні вилучають всю м’ясну продукцію, яку громадяни завозять до України, а транспортні засоби проходять спеціальну дезінфекцію. Усі підприємства Маріуполя, діяльність яких пов’язана з тваринництвом, перейшли на закритий режим роботи. Ті ж об’єкти, які не здатні забезпечити такі умови  роботи, будуть змушені припинити свою діяльність.

«Поголів’я свиней має бути ліквідовано в усіх підсобних господарствах, які не в змозі перейти на закритий режим роботи», - повідомив головний державний інспектор  ветеринарної медицини в Маріуполі Костянтин Городецький.

Майже усі свиноферми міста вже перейшли на закритий режим роботи. Окрім дотримання санітарії, підприємства узгоджують з відповідними органами ввіз, вивіз та переміщення продукції тваринного походження Україною, а робітники об’єктів забезпечуються спецодягом. Проте, через недотримання вимог рядом підприємств, протиепізоотична комісія, вирішила посилити перевірки м’ясних продуктів на ринках міста. 

Як  раніше зазначав Голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Іван Бісюк, для України, як аграрної держави, поширення африканської чуми свиней є вкрай небезпечною.

«Для України, як для аграрної держави, що годує весь світ, питання хвороби стоїть дуже гостро. При виробництві 55 мільйонів тонн зерна, Україна збирається експортувати близько 27-28 мільйонів тонн. Якщо виникатимуть  спалахи африканської чуми свиней, то території, де зерно вирощене і підготлене до експорту для подальшого отримання прибутку та інвестицій в агропромисловий комплекс, будуть вимушені перетравити його», - поінформував Іван Бісюк.

Африканська чума свиней – це захворювання, яке швидко поширюється, особливо в портах і місцях торгівлі. Для людини ця хвороба не становить смертельної загрози, а от тварини гинуть у 100% випадків. Тому епізоотія АЧС  є небезпечною не лише для галузі свинарства, а й для всієї продовольчої безпеки країни.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 653 | Додав: stanislav | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0