28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2012 » Лютий » 2 » Згідно повідомленню Державної ветеринарної та Фітосантарної служби: Україна обмежила ввіз рогатої худоби з EC
07:49
Згідно повідомленню Державної ветеринарної та Фітосантарної служби: Україна обмежила ввіз рогатої худоби з EC

Україна  обмежила ввіз рогатої худоби з EC

 

Головний державний інспектор ветеринарної медицини Бісюк І.Ю.  з 1 лютого тимчасово заборонив ввезення до України  великої  та дрібної рогатої худоби, а також  отриманого від неї генетичного матеріалу з Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Франції та Великобританії.

Обмеження пов'язані з невідомим захворюванням тварин, викликане вірусом Шмалленберг (Schmallenberg virus), "з метою захисту території України  від занесення збудника захворювання".

Довідково: Вірус вражає ДРХ та в меншій мірі ВРХ. Не виключено, що цей вірус циркулював і раніше, в окремо ізольованій популяції тварин. Достовірних даних про вірус дуже мало, але вже відомо, що він відноситься до небезпечної групи вірусів сімейства Буньявірусів, роду Ортобуньявірусів, серогрупи Сімбу. Щоб зрозуміти, наскільки це велика група вірусів, достатньо сказати, що тільки в серогрупу Сімбу входять 25 відомих вірусів і можливо ще безліч невідомих. Так, для цього сімейства належать вірус Конго-Кримської геморагічної лихоманки, що вражає також людей, вірус Лихоманки долини Ріфт являється також особливо небезпечним захворюванням, вірус Акабане, хвороби Найробі тощо. По відношенню до віруса Шмалленберг встановлено, що на даний час він виявлений в п”яти зазначених країнах. Встановлено, що вірус Шмалленберг викликає важку патологію у ДРХ (вражається генеративна сфера і плоди), у ВРХ чіткої патологічної картини немає. Передбачається, що у вірусах цієї серогрупи є два шляхи зараження вертикальний - від матері до плоду та горизонтальний – при укусах комах. Не виключається зараження людини, особливо при маніпуляціях і контактах з хворими тваринами, патологічним матеріалом.

 

 

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 571 | Додав: stanislav | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0