28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2014 » Червень » 13 » Різниця у тарифах між селом та містом
07:17
Різниця у тарифах між селом та містом

РІЗНИЦЯ У ТАРИФАХ  МІЖ СЕЛОМ ТА МІСТОМ.

 

         Спеціалістами Олександрійської районної державної лікарні ветеринарної медицини та її структурними підрозділами  з лютого  2014 року  проводиться  весняна диспансеризація тварин, які утримуються в особистих підсобних господарствах населення (в районі налічується  більше 4500голів великої рогатої худоби , по  місту до 500голів).

  В останній час корова у господарстві господаря – це годувальниця всієї сім»ї ,тому з  метою вчасного виявлення захворювання  та його лікування необхідно своєчасно діагностувати захворювання. В нашому районі місцевість  складається з низинних, болотистих ділянок та   пасовищ ,які знаходяться біля дрібних водойм,що є джерелом зараження  тварин  небезпечним захворюванням  таким   як – парамфістоматоз,  і виникає потреба в проведенні копрологічного дослідження  на   це захворювання,щоб своєчасно виявити та ліквідувати. В  місті  можливо такої потреби  немає – проводяться  тільки планові дослідження, а в районі робимо ще й позапланові  відповідно епізоотичної ситуації, що складається  -  в чому і полягає різниця. До речі в сусідніх   районах Полтавської  та Дніпропетровської областей спеціалісти ветеринарної медицини проводять диспансеризацію  тварин громадян два рази на рік-навесні та восени, щоб вчасно виявити та ліквідувати  захворювання.

В  району  є  11 державних установ ветеринарної медицини ,які обслуговують  2селищні ради,24 сільські ради,77сіл,65черед, біля 15тисяч дворів . Диспансеризація  проводиться в два етапи : перший(січень-лютий місяць ) і другий (квітень-червень місяць). Відстань між населеними пунктами  велика,є державні установи ,які обслуговують 3-4 сільські ради   по 12-14 населених пунктів,а транспортом державні установи ветеринарної медицини практично не забезпечені. Тому є складнощі в роботі.

       Перший етап диспансеризації проводиться платно,згідно  «Розміру плати за послуги,які надаються   установами,що належать до сфери  Державної ветеринарної та фітосанітарної служби,з питань ветеринарної медицини»   затверджених Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України  від 13.02.2013  №96  та зареєстрованих  в Міністерстві юстиції України 7 березня 2013р. за №381/22913. На сьогоднішній день багато хто користується інтернетом тому можна  ознайомитися  з тарифами на послуги,які надаються спеціалістами ветеринарної медицини на офіційному веб сайті Державної ветеринарної  та фітосанітарної служби України  (http://vet.gov.ua/node/177).   

        Другий етап роботи - проводиться безкоштовно – це  діагностичні дослідження тварин на  туберкульоз, лейкоз, бруцельоз, а також щеплення їх проти сибірки.

У  газеті «Сільський вісник» від   26 квітня 2014року  у статті « Здорова тварина-здорова продукція» та від  31 травня 2014року стаття «Гаряча лінія-все вирішуємо на місцях» було надано роз»яснення  щодо  важливості  проведення диспансеризації – профілактиці захворювань, виявлення схильності до захворювань, ранньої  діагностики  хвороб тварин та вартості послуг.

      Кошти зароблені службою ветеринарної медицини району під час проведення диспансеризації  йдуть на оплату  податків, поповнення   державного бюджету країни, утримання державних установ ветеринарної медицини та придбання медикаментів.

Взагалі хочу сказати- хорошо,що  ще  є державна служба ветеринарної медицини,коли буде  тільки  приватна  -  диспансеризація і лікування тварин буде в десятки разів більше.

      Шановні  жителі району,утримувачі тварин прошу порозумінь  у спільній  турботі  про  здоров»я  тварин ,що є запорукою    Вашого здоров»я.

 

Начальник управління                                                                 С. Лум’яник

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 523 | Додав: stanislav4450 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0