28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2016 » Серпень » 2 » Ідентифікація тварин продовжується
19:29
Ідентифікація тварин продовжується

          З 1 січня 2015 вступили в дію зміни до Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» та до Кодексу України про адміністративні порушення (Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин» від 14.08.2014 №1648-VII), які передбачають, що ВСІ ФІЗИЧНІ та юридичні особи, що провадять діяльність з розведення та утримання тварин, ЗОБОВ’ЯЗАНІ ІДЕНТИФІКУВАТИ УСІХ ТВАРИН У ГОСПОДАРСТВІ (ВРХ, ДРХ, свині), вести облік усіх тварин у господарстві, в тому числі щодо їх народження, усіх переміщень тварин, а також при забої, утилізації та падіжу тварин. Ідентифікація тварин сприяє контролю за обліком та переміщенням худоби, що дає можливість контролювати епізоотичний стан в тваринництві, забезпечити належну охорону і профілактику здоров’я худоби і як наслідок здоров’я людей, а також їх забезпечення високоякісними і безпечними м’ясо-молочними продуктами та достовірною інформацією про умови їх виробництва.

             Для проведення ідентифікації та реєстрації тварин необхідно :

1.Звернуться до державної установи ветеринарної медицини,що  обслуговує зону  даної   місцевості на якій знаходиться тварина  де необхідно заповнити реєстраційну картку на тварину.

2.Оплатити в банку  послугу   з ідентифікації та реєстрації тварин,а саме ВРХ-34,00грн,ДРХ-29,00грн. і повернути на державну установу ветеринарної медицини  реєстраційну картку тварини з корінцем про сплату послуги з ідентифікації та реєстрації тварини.

3.Після отримання державною установою ветеринарної медицини  паспорта та бирок на тварину  представник установи  віддає паспорт тварини господарю та надає послугу з кріплення бирки на вуха тварині.(Послуга платна: ВРХ-37,97;  ДРХ-36,10грн)

ПРИМІТКА: Господар тварини має право сам відвезти  до Кіровоградської філії ДП «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин» і  отримати  паспорт  та бирки на тварину, після їх отримання  повідомити представнику державної установи ветеринарної медицини для  кріплення  бирок на вуха тварині.

В Олександрійському районі з початку 2016року   станом на 15.07.2016року  проведена ідентифікація та реєстрація тварин  в приватному секторі (фізичні особи),а саме : великої рогатої худоби -419голів,товарних  свиней -700голів та дрібної рогатої худоби-19голів .

Фізичні особи, що займаються розведенням тварин та їх утриманням для власного споживання продуктів харчування тваринного походження – також  ЗОБОВ’ЯЗАНІ ІДЕНТИФІКУВАТИ УСІХ ТВАРИН У ГОСПОДАРСТВІ!!!!

Подавати дані про реєстрацію тварин, їх розведення та утримання, переміщення, забій, утилізацію, загибель, падіж власник повинен протягом 5 робочих днів з дати таких дій або подій .

Фізичні особи – власники тварин, які НЕ звертаються до відповідних установ ветеринарної медицини з метою ідентифікації і реєстрації тварин або ВІДМОВЛЯЮТЬСЯ проводити реєстрацію тварин – підпадають під дію статті 107.2 Кодексу України про адміністративні порушення «Порушення вимог законодавства про ідентифікацію та реєстрацію тварин». Дана стаття тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-85грн), а на фізичних-осіб підприємців та уповноважених осіб – від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-170грн).

Шановні власники тварин будьте відповідальні та поважайте інших, не створюйте ймовірну загрозу сусіднім тваринам, проідентифікуйте власну тварину та проведіть повний клінічний огляд власних тварин!

З повагою

В.о. начальника УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ

в Олександрійському районі

Лум»яник  С.В.

                                     Начальник Олександрійської  районної державної лікарні ветеринарної медицини Дробот О.В.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 471 | Додав: stanislav4450 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0