28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2014 » Грудень » 14 » Контрольно - кваліфікаційні питання
10:17
Контрольно - кваліфікаційні питання

Додаток № 2

до наказу управління

ветеринарної медицини

в Олександрійському районі

від 03 грудня 2014 року № 38-ОД

Контрольно-кваліфікаційні питання для перевірки знань лікарів та фельдшерів ветмедицини

  1. Лептоспіроз. Загальні положення.    ( Інструкція '' Про заходи профілактики та  оздоровлення тварин від лептоспірозу '' п.1)
  2. Лептоспіроз. Діагностика та профілактика лептоспірозу.( Інструкція '' Про заходи профілактики та оздоровлення тварин від лептоспірозу '' пп.2,3 ) 
  3. Лептоспіроз. Заходи по оздоровленню тварин від лептоспірозу. (Інструкція '' Про заходи профілактики та оздоровлення тварин від лептоспірозу ''п.4 )
  4. Лептоспіроз. Ветеринарна обробка тварин, яких виводять ( вивозять) з господарства.     (Інструкція '' Про заходи профілактики та оздоровлення тварин від лептоспірозу '' п.5 )
  5. Лептоспіроз. Специфічна профілактика. (Інструкція '' Про заходи профілактики та оздоровлення тварин від лептоспірозу ''п.6 )
  6. Сибірка. Загальні положення.(Інструкція. '' Про заходи з профілактики та боротьби з сибіркою тварин '' п.1)
  7. Сибірка. Заходи у разі підозри на захворювання.(Інструкція. '' Про заходи з профілактики та боротьби з сибіркою тварин '' п.3)
  8. Сибірка. Зняття карантину. (Інструкція. '' Про заходи з профілактики та боротьби з сибіркою тварин '' п.4)
  9. Сибірка. Заходи на м'ясопереробних підприємствах при виявленні  ознак сибірки у тварин і сировині при її заготівлі та переробці. (Інструкція. '' Про заходи з профілактики та боротьби з сибіркою тварин '' п.5)
  10. Трихінельоз. Загальні положення. Діагностика.(Інструкція '' З діагностики, профілактики та ліквідації трихінельозу у тварин '' п.1,2)
  11. Трихінельоз. Заходи з профілактики трихінельозу.(Інструкція ''З діагностики, профілактики та ліквідації трихінельозу у тварин'' п.3 )
  12. Трихінельоз. Заходи з ліквідації трихінельозу.(Інструкція ''З діагностики, профілактики та ліквідації трихінельозу у тварин'' п.4)
  13. Лейкоз. Загальні положення. Діагностика.(Інструкція '' З профілактики та оздоровлення великої рогатої худоби від лейкозу'' п. 1,2)
  14. Лейкоз. Заходи в благополучних щодо лейкозу стадах, фермах, господарствах.   Інструкція '' З профілактики та оздоровлення великої рогатої худоби від   лейкозу'' п. 3)
  15. Лейкоз. Заходи в неблагополучних щодо лейкозу стадах, фермах, господарствах.(Інструкція '' З профілактики та оздоровлення великої рогатої худоби від лейкозу п. 4)
  16. Лейкоз. Обов'язки і відповідальність керівників господарств, фермерів, громадян, власників тварин, спеціалістів ветеринарної медицини. (Інструкція '' З профілактики та оздоровлення великої рогатої худоби від лейкозу'' п. 5)
  17. Грип свиней. План дії при підозрі захворювання свиней на грип. Наказ Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 29 квітня 2009 року № 61.
  18. КЧС. Загальні положення .Заходи по профілактиці КЧС.(Інструкція ''Про  заходи  з профілактики  та  ліквідації класичної чуми свиней'' пп.1-2).
  19. КЧС. Заходи при підозрінні захворюванні свиней на КЧС. (Інструкція „Про  заходи  з профілактики  та  ліквідації класичної чуми свиней '' п. 3)
  20. КЧС. Заходи по ліквідації захворювання свиней  на КЧС. (Інструкція „Про  заходи  з профілактики  та  ліквідації класичної чуми свиней'' п. 4).
  21. КЧС. Заходи на загрозливій території по КЧС.(Інструкція „Про  заходи  з профілактики  та  ліквідації класичної чуми''п. 5).
  22. КЧС. Відповідальність посадових осіб за порушення умов карантинування тварин та ветеринарно-санітарних правил.(Інструкція „Про  заходи  з профілактики  та  ліквідації класичної чуми свиней''п. 6).
  23. Бешиха. Загальні положення.(Інструкція  „Про  заходи  профілактики  та  боротьби  з  бешихою  свиней п.1).
  24. Бешиха. Діагностика хвороби.(Інструкція  „Про  заходи  профілактики  та  боротьби  з  бешихою  свиней” п.2).
  25. Бешиха. Заходи профілактики.(Інструкція  „Про  заходи  профілактики  та  боротьби  з  бешихою  свиней”   п.3).
  26. Бешиха. Заходи щодо ліквідації бешихи у господарстві при її виникнення.   (Інструкція  „Про  заходи  профілактики  та  боротьби  з  бешихою  свиней” п.4).
  27. Хвороба  Ньюкасла. Загальні положення.(Інструкція '' З профілактики  

          та ліквідації захворювання птиці на хворобу Ньюкасла''  п.1 )

  1. Хвороба Ньюкасла. Діагностика хвороби Ньюкасла.(Інструкція ''З профілактики та ліквідації захворювання птиці на хворобу Ньюкасла''  п.2 )
  2. Хвороба Ньюкасла .Профілактика хвороби Ньюкасла.(Інструкція  '' З профілактики та ліквідації захворювання птиці на хворобу Ньюкасла'' п.3 )
  3. Хвороба Ньюкасла. Заходи при підозрі захворювання птиці на хворобу Ньюкасла.(Інструкція  '' З профілактики та ліквідації захворювання птиці на хворобу Ньюкасла'' п.4 )
  4. Хвороба Ньюкасла. Заходи при виявленні та ліквідації захворювання птиці на хворобу Ньюкасла . (Інструкція  '' З профілактики та ліквідації захворювання птиці на хворобу Ньюкасла'' п. 5 )
  5. Хвороба Ньюкасла. Правила безпеки для обслуговуючого персоналу в неблагополучних господарств.(Інструкція  '' З профілактики та ліквідації захворювання птиці на хворобу Ньюкасла'' п.6)
  6. АЧС. Загальні положення. Терміни та визначення.(Інструкція '' Щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней'', розділ І та ІІ)
  7. АЧС. Заходи щодо попередження занесення збудника на територію України.    (Інструкція '' Щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней'',  розділ ІІІ)
  8. АЧС. Заходи при підозрі на захворювання свиней.(Інструкція '' Щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней'', розділ ІV)
  9. АЧС. Діагностика АЧС.(Інструкція '' Щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней '', розділ V)
  10. АЧС. Повідомлення про хворобу.(Інструкція '' Щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней'', розділ VІ)
  11. АЧС. Заходи з ліквідації АЧС.(Інструкція '' Щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней», розділ VІІ)
  12. АЧС. Відновлення поголів’я свиней у господарствах після спалаху хвороби. (Інструкція '' Щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней'',    розділ VІІI)

     40. АЧС. Заходи з попередження розповсюдження вірусу АЧС переносниками.   (Інструкція '' Щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней'',   розділ IХ)

  1. АЧС. Заходи щодо недопущеня поширення АЧС.(Інструкція '' Щодо        

профілактики та боротьби з африканською чумою свиней'', розділ Х)

  1. АЧС. Зняття карантину та обмежень.(Інструкція '' Щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней'', розділ ХІ)
  2. АЧС. Правила безпеки для обслуговуючого персоналу в неблагополучних господарствах, на м’ясокомбінатах,  на м’ясопереробних підприємствах. (Інструкція '' Щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней'', розділ ХІІ)

     44.Туберкульоз. Загальні положення та діагностика.(Інструкція '' З профілактики та боротьби з туберкульозом тварин ''п п.1,2).

  1. Туберкульоз. Профілактика захворювання.(Інструкція '' З профілактики та бо

ротьби з туберкульозом тварин'' п3.).

  1. Туберкульоз. Організація оздоровчих протитуберкульозних заходів.(Інстру- кція '' З профілактики та боротьби з туберкульозом тварин '' п.4.).
  2. Туберкульоз. Ветеринарно–санітарні заходи в неблагополучних господарствах  по туберкульозу. (Інструкція '' З профілактики та боротьби з туберкульозом тварин '' п.6.).
  3. Туберкульоз. Заходи з оздоровлення великої рогатої худоби від туберкульозу в приватних господарствах .(Інструкція '' З профілактики та боротьби з туберкульозом тварин ''п.5.).
  4. Туберкульоз. Охорона людей від захворювання на туберкульоз.(Інструкція '' З профілактики та боротьби з туберкульозом тварин '' п.7).
  5. Бруцельоз. Загальні положення; обов'язки керівників господарств, власників тварин, спеціалістів ветеринарної медицини, органів охорони здоров'я з організації та виконання проти бруцельозних заходів і відповідальність їх за невжиття цих заходів; діагностика бруцельозу. (Інструкція '' Про заходи з профілактики та боротьби з бруцельозом тварин ''пп..1,2,3 ).
  6. Бруцельоз. Профілактика бруцельозу та інфекційного епідидиміту баранів; організація проти бруцельозних заходів; карантинні і ветеринарно-санітарні заходи.  (Інструкція '' Про заходи з профілактики та боротьби з бруцельозом тварин '' ( пп. 4,5,6 ).
  7. Бруцельоз. Оздоровлення господарств, неблагополучних щодо бруцельозу великої рогатої худоби, овець кіз, свиней; оздоровлення звірівницьких і мисливських господарств, неблагополучних з бруцельозу; оздоровлення господарств, неблагополучних з інфекційного епідидиміту баранів; охорона людей від зараження бруцельозом.   (Інструкція '' Про заходи з профілактики та боротьби з бруцельозом тварин '' пп.  7,8,9,100)
  8. Сказ. Загальні положення; заходи щодо профілактики сказу (Інструкція '' Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин '' пп. 1,2 ).
  9. Сказ. Заходи щодо ліквідації вогнищ захворювання тварин на сказ, відповідальність за порушення правил карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог.(Інструкція '' Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин '' пп. 3,4 ).
  10. Губчастоподібна енцефалопатія ВРХ. Загальні положення; діагностика губчастоподібної енцефалопатії.(Інструкція '' Щодо діагностики, профілактики та боротьби з губчастоподібною енцефалопатією великої рогатої худоби '' пп 1,2 ).
  11. Губчастоподібна енцефалопатія ВРХ. Заходи щодо запобігання занесенню губчастоподібної енцефалопатії великої рогатої худоби  п. 3).(Інструкція '' Щодо діагностики, профілактики та боротьби з губчастоподібною енцефалопатією великої рогатої худоби '':
  12. Губчастоподібна енцефалопатія ВРХ. Протиепізоотичні заходи при підозрі на губчастоподібну енцефалопатію великої рогатої худоби .(Інструкція '' Щодо діагностики, профілактики та боротьби з губчастоподібною енцефалопатією великої рогатої профілактика губчастоподібної енцефалопатії великої рогатої худоби пп. 4,5 ).
  13. Губчастоподібна енцефалопатія ВРХ. Вимоги щодо ліквідації губчастоподібної енцефалопатії великої рогатої худоби; нагляд за великою рогатою худобою, яка належить до групи ризику; зняття  карантину з господарств ( неблагополучних пунктів ). (Інструкція '' Щодо діагностики, профілактики та боротьби з губчастоподібною енцефалопатією великої рогатої худоби '' пп.. 6,7,8 ).
  14. Хвороба Тешена. Загальні  положення; заходи щодо профілактики ензоотичного нцефаломієліту свиней. (Інструкція '' Про заходи з профілактики та боротьби з ензоотичним енцефаломієлітом ( хвороба Тешена ) свиней '' пп. 1,2 ).
  15. Хвороба Тешена. Заходи з ліквідації ензоотичного енцефаломієліту свиней; зняття карантиних обмежень; обов'язки і відповідальність керівників господарств, фермерів, громадян – власників тварин, ветеринарних працівників. (Інструкція '' Про заходи з профілактики та боротьби з ензоотичним енцефаломієлітом ( хвороба Тешена ) свиней '' пп. 3,4, 5 ).
  16. Хламідіоз. Загальні положення; діагностика хламідіозу.)(Інструкція '' Щодо заходів з профілактики та боротьби з хламідіозом  сільськогосподарських тварин '' пп. 1,2).
  17. Хламідіоз. Заходи щодо попередження хвороби.(Інструкція '' Щодо заходів з профілактики та боротьби з хламідіозом  сільськогосподарських тварин '' п. 3 
  18. Хламідіоз. Заходи щодо ліквідації захворювання. (Інструкція '' Щодо заходів з профілактики та боротьби з хламідіозом  сільськогосподарських тварин '' п.4).
  19. Хвороба Ауєскі. Загальні положення.(Інструкція '' Щодо заходів з профілактики та ліквідації хвороби Ауєскі сільськогосподарських тварин і хутрових звірів '' п. 1 ).
  20. Хвороба Ауєскі. Основні положення й поняття; виявлення інфікованих тварин.(Інструкція '' Щодо заходів з профілактики та ліквідації хвороби Ауєскі сільськогосподарських тварин і хутрових звірів '' пп. 2,3 ).             
  21. Хвороба Ауєскі. Специфічна профілактика; статус господарства; заходи по профілактиці хвороби Ауєскі; заходи при підозрі на хворобу Ауєскі.

           (Інструкція '' Щодо заходів з профілактики та ліквідації хвороби Ауєскі 

            сільськогосподарських тварин і хутрових звірів '' пп. 4,5,6,7 ).

  1. Хвороба Ауєскі. Заходи щодо ліквідації хвороби Ауєскі в неблагополучних господарствах; заходи щодо викорінення хвороби Ауєскі в свинарських господарствах . (Інструкція '' Щодо заходів з профілактики та ліквідації хвороби Ауєскі сільськогосподарських тварин і хутрових звірів '' пп. 8,9 ).
  2. Хвороба Ауєскі. Заходи щодо оздоровлення господарств великої рогатої та дрібної рогатої худоби.(Інструкція '' Щодо заходів з профілактики та ліквідації хвороби Ауєскі сільськогосподарських тварин і хутрових звірів ''п. 10 ).
  3. ІРТ. Загальні положення; діагностика хвороби. (Інструкція '' Про заходи з профілактики та боротьби з інфекційним ринотрахеїтом – пустульозним вульвовагінітом ( баланопоститом ) великої рогатої худоби '' пп. 1,2 ).
  4. ІРТ. Заходи профілактики ІРТ у товарних та фермерських господарствах; заходи профілактики ІРТ на племінних підприємствах ( станціях штучного осіменіння ) ( пп. 3,4 ).(Інструкція '' Про заходи з профілактики та боротьби з інфекційним ринотрахеїтом – пустульозним вульвовагінітом (баланопоститом ) великої рогатої худоби '':
  5. ІРТ. Заходи щодо ліквідації ІРТ великої рогатої худоби в товарних, племінних та фермерських господарствах; заходи щодо ліквідації ІРТ на племінних підприємствах( станціях штучного осіменіння; відповідальність за порушення правил карантинних обмежень та інших ветеринарно-санітарних вимог.

           (Інструкція '' Про заходи з профілактики та боротьби з інфекційним  

           ринотрахеїтом – пустульозним вульвовагінітом ( баланопоститом )  

           великої рогатої  худоби '' пп. 5,6,7 ).

  1. Блутанг. Визначення, збудник, епізоотологія, клінічна картина, паткартина, профілактика і міри боротьби.
  2. Високопатогенний грип птиці. План дій при підозрі захворювання ( загибелі птиці ) на високопатогенний грип.
  3. Етіологія, симптоми, лікування та профілактика остеодистрофії.
  4. Етіологія, симптоми, лікування та профілактика атонії передшлунків.
  5. Етіологія, симптоми, лікування та профілактика тимпанії рубця.
  6. Етіологія, симптоми, лікування та профілактика травматичного перикардиту.
  7. Пневмонія та її різновиди.
  8. Етіологія, симптоми, лікування та профілактика катаральної бронхопневмонії.
  9. Етіологія, симптоми, лікування та профілактика крупозної пневмонії.
  10. Симптоми та лікування отруєть хлорорганічними сполуками.
  11. Симптоми та лікування отруєнь фосфорорганічними сполуками.
  12. Симптоми та лікування отруєнь гербицидами.
  13. Симптоми та лікування отруєнь нітратами та нітритами.
  14. Етіологія, симптоми, лікування та профілактика післяродового парезу.
  15. Етіологія, симптоми та лікування персистентного жовтого тіла.
  16. Класифікація, етіологія та діагностика маститів.
  17. Симптоми, лікування та профілактика маститів.
  18. Етіологія, симптоми та лікування перитоніту.
  19. Етіологія, симптоми, лікування та профілактика цистіту.
  20. Етіологія, симптоми та лікування ендометриту.
  21. Симптоми, діагностика, лікування та профілактика недостатності в організмі тварини ретінола (вітамін А).
  22. Симптоми, діагностика, лікування та профілактика недостатності в організмі тварини ергокальциферола (вітамін D).
  23. Температура, пульс, дихання ВРХ, коня, свині, птиці та шляхи їх визначення.
  24. Сонячний, тепловий удар – етіологія, симптоми та лікування.
  25. Етіологія, симптоми, лікування та профілактика виразкової хвороби шлунка свиней.
  26. Етіологія, симптоми, лікування та профілактика ентериту.
  27. Етіологія, симптоми та лікування емфіземи легень.
  28. Види абортів та їх причини.

100.Причини, симптоми, лікування та профілактика затримки посліду.

      101. Етіологія, симптоми, лікування та профілактика молозивного токсикозу.

      102. Ветеринарні документи та правила їх видачі.

      103.Схема ідентифікації, реєстрації і переміщення товарних свиней, що належать  негосподарюючим суб'єктам на м'ясопереробне підприємство.

      104.Схема ідентифікації, реєстрації і переміщення товарних свиней при  подвірному забої, що належать негосподарюючим суб'єктам.

      105. Схема ідентифікації, реєстрації і переміщення товарних свиней між негосподарюючими суб'єктами.

 

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 1396 | Додав: stanislav4450 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0