28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2012 » Лютий » 9 » Набули чинності нові правила транспортування домашніх тварин
07:36
Набули чинності нові правила транспортування домашніх тварин

Набули чинності нові правила транспортування домашніх тварин

 

Відсьогодні  діють затверджені постановою КМУ № 1402 від 16.11.2011 р. Правила транспортування тварин. Правила встановлюють вимоги перевезення тварин авіаційним, автомобільним, залізничним, морським і річковим транспортом.
Правилами встановлено, що тварини повинні бути привчені до транспортного засобу, яким вони перевозяться.

Документом забороняється перевезення ряду тварин, у тому числі тих, які під час руху відчувають біль або не можуть пересуватися самостійно, мають важке відкрите поранення або випадання органів, новонароджених з незагоєною пуповиною, собак і кішок віком до 56 днів, крім випадків перевезення їх з матір'ю .

Хворих або травмованих тварин можна перевозити тільки з метою лікування та діагностики, якщо вони мають незначні пошкодження або хвороби, що не доставляють їм додаткових страждань під час перевезення (в будь-якому випадку питання перевезення хворої тварини повинен вирішуватися за рекомендацією ветеринара).

Також правила встановлюють особливості перевезення домашніх тварин. Їх необхідно годувати кожні 24 години і поїти кожні 8:00. Дрібних тварин потрібно перевозити в "засобах перевезення із суцільним щільним дном". Великих собак дозволено перевозити тільки в тамбурі вагона, в наморднику. Причому, в одному тамбурі більше однієї собаки бути не повинно. Собак малих порід можна перевозити на руках або "під сидінням господаря", інших тварин (не більше двох) - у засобах перевезення в місцях для ручної поклажі.

У пасажирському салоні авіатранспорту можна перевозити тільки тварин, які важать не більше 8 кг., Службових собак в супроводі кінолога і собак, які супроводжують сліпих, або глухих пасажирів. У разі, якщо перевозиться птах, то його клітка повинна бути покрита суцільною темною матерією.

Тварин, які важать понад 8 кг. потрібно перевозити в багажно-вантажних відсіках. Для перевезення їх міжнародними авіарейсами потрібен міжнародний ветеринарний сертифікат і дозвіл на ввезення (вивезення).

В автотранспорті перевозити тварин дозволяється тільки за умови, що вони не забруднюють салон і речі пасажирів і розміщені на підлозі. У таксі їх можна перевозити і на сидінні, але тільки при наявності підстилки.

Правила містять детальні вимоги щодо обладнання  транспортних засобів, призначених спеціально і винятково для перевезення тварин, а також особливості перевезення сільськогосподарських, диких тварин, риби та інших гідробіонтів (тобто тих, що живуть у водному середовищі).

В кінці минулого року вступив в силу також наказ Міністерства інфраструктури України "Про затвердження змін до правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України", згідно з яким собак можна перевозити в купе, але тільки за умови, якщо господар викупити всі місця в купе. 

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 672 | Додав: stanislav | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0