28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2019 » Січень » 16 » Підготовка до Водохреща
14:27
Підготовка до Водохреща

Скоро велике свято різдвяно-новорічного циклу – Хрещення Господнє. В Україні на це свято освячують воду. Іноді освячення проводиться прямо на водоймах у спеціально пробитих ополонках, в які, після освячення, віряни занурюються. Здавна вірили, що хворі зможуть одужати від води під час купання. Наші предки вважали, що вода у Водохресну ніч набирає цілющу силу.

Але необхідно пам’ятати, що для занурення у крижану воду організм потребує підготовки. Тому, якщо ви прагнете отримати від купання в ополонці користь, то до свята Водохреща потрібно готуватися ще з літа. Обливання холодною водою – це потрібно зробити традицією. Якщо ж думка, зануритися в ополонку, прийшла напередодні святкування, то організм теж можна підготувати і за такий короткий час.

Проте, щоб не застудитись чи не мати проблем із серцем після занурення, краще передусім порадитися з лікарем. Потрібно знати, що при деяких захворюваннях занурення в ополонку – заборонене! А саме, якщо ви хворієте діабетом, епілепсією, циститом, хворобами дихальних шляхів та серцево-судинної системи, потрібна обов’язкова консультація лікаря.

Якщо протипоказань немає, то гайда готуватися! Спочатку варто робити ванночки для ніг. В одну ємність потрібно набрати гарячої води, в іншу – холодної. По черзі потрібно занурювати ноги в ємності для того щоб організм звик до перепадів температури. За 3-4 дні до занурення необхідно виходити на вулицю в легкому одязі на короткий період часу. В останні два дні можна обливатися крижаною водою.

Не варто нехтувати правилами поведінки і під час купання в ополонці. Головне правило: не варто обирати для занурення безлюдні та непристосовані для цього місця.

Перед купанням не можна вживати алкоголь! Варто взагалі нічого не їсти. Також не дозволяється курити. Для новачків ідеальною буде температура від 2 до 5 градусів морозу. Не варто, роздягнувшись, одразу стрибати у воду. Перед зануренням обов’язково треба розігріти тіло кількома фізичними вправами. Занурюватися потрібно поступово, але не повільно, бо можна за цей час замерзнути. Якщо ж це робити занадто швидко, то організм зреагує підвищенням тиску. У воді – змочити обличчя. Потрібно досягти певної глибини, а не плавати. Новачкам не варто бути у воді довше 10 секунд.

Також, хоча це зобов’язує робити традиція, не треба першого ж разу занурюватися у крижану воду з головою. Це може спричинити спазми судин головного мозку. Одразу після купання потрібно розтерти тіло махровим рушником. Проте не слід робити це до почервоніння. Після цього – одразу у тепле приміщення або ж швиденько вдягнутися. Роздягаючись до купання, одяг потрібно знімати знизу вверх, то одягатися потрібно зверху донизу. Адже головне – не застудити грудну клітку. Не варто після купання затримуватися для фотосесій! Після такого позування перед камерами, можна не один день провести у лікарні!

Якщо ж здоров’я не дозволяє вам зануритися в ополонку на свято Водохреща, то не варто засмучуватися. Духівники запевняють, не менш цілющий ефект Йорданської води можна відчути, випивши освяченої води на Водохреща.

Вітаємо з наступаючим святом Водохреща та бажаємо міцного здоров’я!

 

Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

Олександрійського районного управління Головного управління

Держпродспоживслужби в Олександрійському район

 

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 275 | Додав: stanislav4450 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0