28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2013 » Липень » 2 » Проведено тренінгові навчання з керівниками та спеціалістами ветеринарної медицини району
12:16
Проведено тренінгові навчання з керівниками та спеціалістами ветеринарної медицини району

 3 червня 2013 року було проведено тренінгові навчання з спеціалістами  районної та відомчої служби ветеринарної медицини з залученням керівників господарств та сільських голів. По питанню недопущення поширення збудника хвороби за межі епізоотичного осередку та ліквідації хвороби в вогнищі  хвороби.    Для проведення тренінгових навчань по африканській чумі свиней  та високопатогенному грипу птиці було задіяно 5 населених пунктів  12 спеціалістів ветеринарної медицини, 5 керівників господарств, 5 сільських голів. Вводні команди на випадок захворювання надавалась із штабу управління ветеринарної медицини в районі. Після повідомлення на протязі до 30 хв. відомчою службою ветеринарної медицини господарства було повідомлено завідуючих державними установами ветеринарної медицини, сільських голів, управління вет.медицини в районі, районну державну лікарню ветеринарної медицини, районну державну лабораторію вет.медицини. Протягом 15 хв. виїхавши на місце події  завідуючі державними установами проінформували управління ветеринарної медицини в районі. Протягом 20 хвили Головний державний інспектор району проінформував Головне управління ветеринарної медицини в Кіровоградській області. На протязі до 1,5 години група спеціалістів управління ветмедицини, районної лікарні вет.медицини, державної лабораторії виїхали на місце події де провели епізоотичне розслідування, клінічний огляд тварин. пат.розтин трупів загиблих тварин відбір зразків пат. матеріалу та трупів свиней для лабораторного дослідження. Протягом 1-3 годин  розпорядженням Головного державного інспектора ветеринарної медицини району були накладені карантинні обмеження на вогнище інфекції розроблений план заходів. Проведено засідання ДНПК при райдержадміністрації  рішенням комісії визначилися межі епізоотичного осередку, першої (10-20 кілометрової зони від епізоотичного вогнища) і другої ( територія, що оточує межі першої зони глибиною 150 км. від епізоотичного вогнища ) загрозливих зон, організації в них загальних протиепізоотичних заходів та створили такі підрозділи  - охороно-карантинні які забезпечували локалізацію вогнища інфекції, - епізоотичні  проводять обстеження епізоотичних вогнищ та інфікованих об’єктів, аналіз епізоотичної ситуації.  

Діагностичний  відбір пат матеріалу та доставки його в ДНДІЛД та ВСЕ .

Були повідомленні сусідні райони.

 В неблагополучному пункті  проводиться вилучення та знищення свиней, гризунів, птахів та інших тварин, посліду та іншого дрібного інвентарю, залишків кормів тощо. Будь яку рослинність скошують і спалюють, одночасно проводиться  дезінфекція приміщень, ферм, дворів де були вилучені свині. Державною службою ветеринарної медицини разом з органами місцевого самоврядування вибирається місце для проведення знищення свиней.  

  Після закінчення очистки та миття приміщень, проводиться заключна дезінфекція усіх об’єктів з послідуючим лабораторним дослідженням на якість проведеної дезінфекції.

Ветеринарна служба разом з органами місцевого самоврядування проводить щоденний клінічний огляд в господарствах усіх форм власності.

Установами державної ветеринарної медицини організуються моніторингові дослідження домашніх свиней у загрозливій зоні та знищення диких свиней і бродячих тварин.  Карантин скасовується через 40 днів після знищення усіх свиней в епізоотичному осередку. На термін 6 місяців встановлюються спеціальні обмеження. У приміщеннях де мало місце захворювання розміщення свиней дозволяється через рік після зняття карантину з проведенням біопроби на свинях.

 

 Начальник управління                  С. Лум’яник                                                02.07.2013 року

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 495 | Додав: stanislav4450 | Рейтинг: 5.0/1
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0