28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2014 » Травень » 19 » Семінар – нарада з орендарями ставків
08:48
Семінар – нарада з орендарями ставків

 14 травня 2014 року в актовому залі управління агропромислового розвитку Олександрійської райдержадміністрації, за ініціативою управління ветеринарної медицини в Олександрійському районі відбувся семінар – нарада з орендарями ставків. На нараді були присутні  начальник управління ветеринарної медицини в Олександрійському районі Лум’яник С.В.,  начальник управління агропромислового розвитку Ткаченко О.М.  начальник відділу водних ресурсів Олександрійського міжрайонного управління водного господарства Лисенко І.В., начальник відділу епідеміологічного нагляду Олександрійського міжрайонного управління державної санітарно епідеміологічної служби Чабан О.І.   та  орендарі ставків.

 Нараду розпочав Ткаченко О.М., який доповів, що у багатьох  орендованих ставків в цьому році закінчуються строки оренди договорів, що необхідно розпочати переоформлення угод не пізніше двох місяців до закінчення строку договорів.

 Начальник відділу водних ресурсів Олександрійського міжрайонного управління водного господарства Лисенко І.В.,  більш детально зупинилася на висвітленні питань, а саме: про стан сплати податків за оренду водоймищ, внесених змін до Податкового кодексу України та про порядок складання водного паспорта, перелік документів які потрібно надати, щоб своєчасно розпочати виготовлення документів.  

Начальник управління ветеринарної медицини Лум’янник С.В. розповів якими нормативними актами регламентується дослідження риби та води та яка вартість досліджень, згіднои Постанови КМУ № 833 від 14 червня 2002 року «Про затвердження порядку відбору зразків продукції тваринного, рослинного і біотехнологічного погодження для проведення досліджень» та Розпорядження Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 25.04.2005 року за № 60 « Про дослідження риби вітчизняного виробництва» орендарям ставків разом з спеціалістом ветеринарної медицини який обслуговує місцевість на якій знаходиться ставок потрібно   з кожного ставка 2 рази в рік весною до 16 травня та восени до 1 листопада відібрати риби в кількості 5 кг, яку живу в ємностях на ¾ заповнених водою ставка направляють  в лабораторію ветеринарної медицини.  Воду для гідрохімічного аналізу, та для дослідження на вміст кисню відбирають  та доставляють в лабораторію ветеринарної медицини. Наказом Деражвного департаменту ветеринарної медицини України № 16 від 03.11.1998 року «Про затвердження Обов'язкового мінімального переліку        досліджень   сировини,   продукції   тваринного   та        рослинного    походження,   комбікормової  сировини,        комбікормів, вітамінних препаратів  та ін., які слід        проводити у державних лабораторіях  ветмедицини» визначено показники за якими необхідно проводити дослідження, а наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 року за №96 «Про затвердження розмірів плати за послуги з питань ветеринарної медицини, захисту рослин, охорони прав на сорти рослин, які надаються органами та установами, що входять до сфери управління Державної ветеринарної та фітосанітарної служби» визначено сума яка становить 445, 39 грн. Та було наголошено, хто ще не досліджував рибу та воду.

Начальник відділу епідеміологічного нагляду в місті Олександрії та Олександрійському районі Чабан О. І. висвітлила питання про захворювання , які можна отримати під час купання та перебування біля водойми. Відмітила значну заселеність водойм малярійними комарами і наголосила про розроблений комплексний план по боротьбі з цією комахою.

Представник податкової служби в Олександрійському районі Супрун І.В. звернула увагу на те, що є обов’язковою сплата податку, надала роз’яснення стосовно даного питання.

 

 

 Начальник управління                                                                  С. Лум’яник

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 457 | Додав: stanislav4450 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0