Головна » 2017 » Квітень » 30 » Травневі свята наближаються, бережіться кишкових інфекцій та харчових отруєнь
19:30 Травневі свята наближаються, бережіться кишкових інфекцій та харчових отруєнь |
Незабаром - травневі свята і щоб відпочинок на природі приніс лише насолоду і користь для здоров’я, необхідно дотримуватись нескладних правил профілактики кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Управління Держпродспоживслужби в Олександрійському районі нагадує про основні з них:
- Вибирайте місце відпочинку подалі від автомагістралей, незнайомих занедбаних будівель, складів, ферм.
- У разі відпочинку з дітьми батьки повинні ознайомити їх з правилами харчування та дотримання особистої гігієни. Дорослим необхідно пильно стежити за тим, щоб діти не вживали незнайомі ягоди, гриби та рослини.
- Не брати в дорогу продукти, що швидко псуються (молочні, кулінарні, кондитерські кремові вироби, варені ковбаси, інші продукти, які потребують необхідної температури зберігання), або використовувати сучасні сумки-холодильники з холодоелементами.
- Не брати з собою кулінарні страви, особливо небезпечні в епідеміологічному значенні, а саме: заливне, паштети, страви з фаршу, салати, заправлені майонезом тощо.
- Взяті з собою готові страви необхідно вжити відразу. Час зберігання готової страви без холоду не повинен перевищувати двох годин.
- Не купувати продукти харчування, кулінарні страви домашнього виготовлення на стихійних ринках або з рук у приватних осіб, а також вздовж автомагістралей.
- Зберігати продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та протягом встановленого терміну.
- Не вживати продукти та напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності.
- Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання (ріки, озера, підземні джерела тощо).
- Для пиття і приготування їжі на відпочинку використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання,або питну фасовану негазовану воду.
- Овочі, фрукти та ягоди перед вживанням необхідно добре промити питною водою, а якщо їх будуть їсти діти, то обдати окропом.
- Уникайте контакту харчових продуктів з ґрунтом та піском.
- Під час приготування їжі на відкритому вогнищі її необхідно ретельно просмажувати.
- Не використовуйте для вогнища дрова, які були пофарбовані, з незнайомих об’єктів і ті, які знаходились біля автомагістралей.
- Перед вживанням їжі завжди необхідно мити руки.
- Обов’язково мити руки після відвідування туалету, в першу чергу це стосується дітей.
- Якщо ви залишаєте продукти на землі без нагляду, спершу добре упакуйте їх, щоб захистити від гризунів.
- Для купання та відпочинку слід користуватися лише облаштованими, благоустроєними пляжами.
- У випадку появи перших ознак кишкового захворювання потрібно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи.
|
|
Переглядів: 692 |
Додав: stanislav4450
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
| Статистика |
|---|
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|