28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2017 » Березень » 16 » Засідання районної Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії
04:25
Засідання районної Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

9 березня в сесійній залі Олександрійської райдержадміністрації проведено розширене засідання районної Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, яке пройшло під головуванням першого заступника голови РДА Юрія Коваля.

 

Для участі в обговоренні нагального питання та прийняття відповідних рішень запросили членів надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, працівників управління Держпродспоживслужби в Олександрійському районі, керівників сільськогосподарських підприємств, завідуючих свинотоварних ферм, спеціалістів ветмедицини, сільських і селищних голів.

 

Основним питанням на порядку денному було обговорення епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней та заходи з недопущення занесення її на територію Олександрійського району. Про ситуацію в районі інформував в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в районі Станіслав Лум’яник. Він же зазначив, що на даний час на Олександрійщині діє 13 свинотоварних ферм, котрі були комісійно обстежені щодо дотримання ветеринарно-санітарних вимог. У роботі деяких з них виявлені окремі недоліки, усунути які підприємства мають до 10 квітня 2017 року.

 

Також Станіслав Васильович акцентував, що африканська чума свиней (АЧС) є реальною загрозою через можливість швидкого розповсюдження її збудника по всій території держави. АЧС життю людей не загрожує, проте може завдати непередбачуваних економічних збитків країні. Тому головне завдання – не допустити занесення збудника цієї страшної хвороби на територію нашого району. Як це зробити - протиепізоотична комісія записала у своєму рішенні, котре буде направлене на виконання керівникам агроформувань різних форм власності, підприємств, організацій та відповідних районних служб і зобов’яже усіх керівників та власників свиногосподарств забезпечити закритий режим утримання поголів’я свиней та провести комплекс заходів щодо профілактики та недопущення занесення вірусу АЧС у районі.

 

Окрім того, на засіданні комісії було розглянуте питання щодо весняної диспансеризації тварин, які утримуються в приватних домоволодіннях. Так, комплексна послуга з диспансеризації однієї голови великої рогатої худоби обійдеться господарю у 68,13 грн, диспансеризація дрібної рогатої худоби (однієї голови) – 9,45 грн, тоді як диспансеризація одного коня – 83,24 грн.

 

Разом з тим, комісією було прийнято рішення про затвердження положення про карантинно-ветеринарний пост. Також районною Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією прийнято рішення про ліквідацію лептоспіроза в ФГ "Олександрівське".

Переглядів: 433 | Додав: stanislav4450 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0