28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2018 » Червень » 11

           Влітку різко зростає споживання морозива - найулюбленішого десерту дітей і багатьох дорослих.

Сьогодні виробники пропонують безліч варіантів цього продукту: з наповнювачами та поливками на будь-який смак, різноманітних форм та кольорів. Як серед такого розмаїття зробити правильний вибір та придбати якісне морозиво? На що варто звернути увагу? Держпродспоживслужба області дає наступні рекомендації.

Упаковка та форма

Насамперед слід уважно подивитися на упаковку та форму морозива: упаковка має бути герметичною та без пошкоджень, а сам продукт правильної форми (змінена форма говорить про те, що морозиво тануло, а це могло призвести до розмноження бактерій).

Умови зберігання

Необхідно звернути увагу на те, за яких умов зберігають морозиво та чи підтримує морозильна камера необхідну температуру, адже за недотримання умов зберігання морозиво може бути зіпсоване ще до того, як закінчиться термін його придатності. Тож морозиво в морозильній камері не має бути м’яким.

Етикетка та склад

На етикетці обов'язково має бути вказана наступна інформація: фізична адреса виробника, назва продукту, склад, харчова та енергетична цінність, термін придатності та умови зберігання, вага, відповідне маркування.

Обирайте морозиво, яке не містить у складі штучних стабілізаторів, барвників, рослинних жирів.

ДСТУ

Під час вибору морозива віддавайте перевагу ДСТУ (державний стандарт). Для морозива є три стандарти: 4733, 4734 та 4735.

4733 - найсмачніше та найбільш натуральне морозиво, адже до його складу заборонено додавати рослинні жири. Воно густе, має жовтуватий колір.

4734 - морозиво плодово-ягідне, щербет, заморожений лід. В такому морозиві молоко замінюють на воду або цукровий сироп.

4735 - морозиво, в яке додають пальмову та кокосову олії. Смак такого морозива менш насичений, воно швидко тане.

Зверніть увагу: позначка ТУ (технічні умови) говорить про те, що морозиво вироблено за індивідуальною рецептурою, а вона не завжди проходить всі контролі якості. Згідно з чинним законодавством морозиво не підлягає обов’язковій сертифікації. Суб’єкти господарювання можуть виготовляти його як за встановленими державними стандартами України, так і за власними технічними умовами.

Морозиво на вагу

Обираючи морозиво, що продається на вагу, варто пам’ятати, що з’ясувати його склад і термін придатності досить важко, а забезпечити правильний температурний режим у мобільних торгових точках-холодильниках складніше. Купувати морозиво на вагу можна, якщо це кіоск відомого виробника, де дотримуються стандартів виробництва і зберігання.

За матеріалами сайту Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 261 | Додав: stanislav4450 | Дата: 11.06.2018

Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0