28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2018 » Вересень » 04

        Стихійна торгівля давно вже стала невід’ємним атрибутом життя. Зазвичай, стихійні ринки підтримуються певною частиною суспільства, тобто це явище має соціальне походження і випливає з бажання людей зекономити та поласувати чимось домашнім.

Здавалося б, що поганого в тому щоб зранку вийти на стихійний ринок та купити свіже молоко, зручно і швидко. Але не завжди безпечно. Досить часто олію чи молоко реалізують у пластикових пляшках невідомого походження. Торгівля на стихійних ринках заборонена, оскільки існує небезпека забруднення харчових продуктів. Такі продукти можуть викликати кишкові захворювання і серйозні харчові отруєння. Особливо м’ясні продукти та продукти, які вимагають особливих умов зберігання.

На виникнення і розповсюдження кишкових інфекцій впливає рівень санітарної культури населення, санітарний стан об’єктів підвищеного епідемічного ризику, до яких належать і ринки. Закон вимагає: м`ясо та інші продукти забою тварин підлягають обов`язковій ветеринарно-санітарній експертизі, яку проводять тільки в державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи. Це і є гарантією придбання якісної і безпечної продукції для споживача. На стихійних ринках немає гарантії, що реалізатори своєчасно вилучають з продажу та утилізують продукти, термін реалізації яких вийшов і які можуть бути заражені патогенною мікрофлорою.

Але хто б за це не відповідав, за своє здоров’я і здоров’я своїх рідних перш за все відповідаємо ми самі.

Обов’язково звертайте увагу на температурний режим та не соромтеся перевірити маркування на ящиках. Якщо вам відмовляють – йдіть звідси. Економія на власному здоров’ї кошту дуже дорого. Не втрачайте пильність навіть у магазинах та спеціалізованих ринках. І там бувають дуже непередбачувані випадки.

Купувати овочі та фрукти на ринках – справа не така вже ризикована, як м’ясо, яйця чи молочні продукти. Але теж не зволікайте – уважно придивляйтеся, як виглядають продавці, на яких поверхнях викладають товар, у яких умовах зберігають продукти. І ще дуже важливий момент – що відбувається за прилавком чи під ним.

Також хочеться нагадати стихійним торгівцям, що стихійна торгівля відноситься до адміністративних правопорушень передбачених ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення – «торгівля з рук у невстановлених місцях» і ст. 164 цього ж Кодексу – «порушення правил підприємницької діяльності». Торгівлі з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях загрожує накладенням штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої. Торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами тягне за собою накладання штрафу від шести до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.»

 

С.В.Лумяник , В.О.Чередниченко

Олександрійське районне управління

Головного управління ДПСС в Кіровоградській області

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 258 | Додав: stanislav4450 | Дата: 04.09.2018

Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0