28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2019 » Квітень » 02

       Спеціалістами ветеринарної медицини Олександрійської районної державної лікарні ветеринарної медицини у квітні-червні 2019 року буде проводитись Весняний комплекс проведення діагностичних та профілактичних заходів тваринам, що утримуються в особистих підсобних господарствах населення. Як говорив Сергій Євсеєнко «Медицина оберігає людину, ветеринарна медицина - людство».
Весняний комплекс проведення діагностичних та профілактичних заходів - це профілактика захворювань, виявлення схильності до захворювань, рання діагностика хвороб тварин. Вона дає можливість виявити захворювання на ранній стадії його розвитку, що служить передумовою успішного лікування. Нам потрібно виставляти заслін хворобам якомога раніше - до їх появи. Навіть якщо у власника тварини немає скарг, перевіряти стан її здоров'я все одно необхідно обов»язково. Саме профілактична спрямованість зможе забезпечити успіхи в боротьбі з хворобами. Адже економічно вигідніше попередити захворювання, ніж лікувати хвороби та їх наслідки.Обов'язково кожен громадянин повинен щепити тварин (велику рогату худобу, дрібну рогату худобу та коней) проти сибірки.

На підставі Закону України «Про ветеринарну медицину» ст.37 п.7 господар повинен представити тварину та забезпечити її надійну фіксацію для проведення ветеринарного огляду, діагностичних, профілактично-лікувальних обробок, включаючи дослідження та щеплення.
Спеціалісти державної установи обстежують умови утримання, доїння, годівлі, проводять клінічний огляд тварини, адже від цих факторів залежить якість молока. Сухе, тепле, чисте приміщення з природною вентиляцією, годівля доброякісними кормами, своєчасне прибирання гною є запорукою здоров'я тварин та збереження їх продуктивності. Фахівці рекомендують власникам проводити дегельмінтизацію (звільнення організму від паразитичних червів) та копрологічні дослідження ( при не якісній дегельмінтизації можливе неякісне проведення діагностичних досліджень на туберкульоз – тобто при наявності гельмінта в організмі дає позитивний результат на туберкулін ) ,а також дослідження зіскрібка шкіри на акарози ( підшкірні кліщі). Дегельмінтизація проводиться з урахуванням медикаменту. Адже при враженні тварин гельмінтозами спостерігається схуднення, зниження м'ясної та молочної продуктивності до 30%.

Лум’яник С.В.

Олександрійське районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Кіровоградській області.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 232 | Додав: stanislav4450 | Дата: 02.04.2019

Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0