28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2020 » Травень » 6 » Що потрібно знати про КОРОНАВІРУС та як себе вберегти!!!
08:27
Що потрібно знати про КОРОНАВІРУС та як себе вберегти!!!

Китай переживає спалах коронавірусу, який вже розповсюджується в інші країни та континенти. На даний момент відомо, що небезпечний штам коронавіруса викликає вірусну пневмонію, крім Китаю зафіксований ще у восьми країнах - Таїланді, В'єтнамі, Сінгапурі, Південній Кореї, США, Японії, Тайвані, Непалі.

Коронавіруси – це велика родина вірусів, які можуть спричиняти як легкі захворювання типу застуди, так і серйозні, як, наприклад, атипова пневмонія. Їхнім природним резервуаром є тварини. Коронавіруси також часто мутують і швидко змінюються. Разом з новим штамом, який зараз активно поширюється в Китаї та інших країнах, їх існує вже сім. Новий штам коронавірусу поки відомий під назвою 2019-nCOV. Науковці припускають, що це вірус тієї самої родини, що і той, який спровокував епідемію атипової пневмонії в Китаї десять років тому.

У пацієнтів з підтвердженим коронавірусом спостерігались респіраторні захворювання від легкого до важкого ступеня з симптомами лихоманки, кашлю, ускладненого дихання, ураженням легень та пневмонією в деяких випадках відмічалась нудота та розлади шлунку. Тож, як бачимо у більшості випадків хвороба нагадує грип або звичайну застуду, а наслідки можуть бути не передбачувані. Пам’ятайте, головним при виникненні перших ознак захворювання – не займатись самолікуванням, а звернутись до лікаря, за встановленням правильного діагнозу та призначенням відповідного лікування.

 За даними Центру громадського здоров’я МОЗ України в країні даний вірус був запідозрений у трьох українців. Пацієнтів госпіталізували і ретельно обстежили на можливе інфікування штамом коронавірусу 2019-nCoV. Всі три випадки не підтвердились. За епідсезон 2019-2020рр. закладами охорони здоров'я, які здійснюють епідеміологічний нагляд за хворими на грипоподібні захворювання та тяжкі ГРВІ, доставлено до вірусологічної лабораторії ДУ«КМЛЦ МОЗ України» 73 зразки матеріалу для дослідження на грип. За результатами досліджень 67 зразків, проведених методом ПЛР, отримано 12 позитивних результатів: грип А (H1N1) - 3, грип А нетипований – 1,                  грип В - 3, аденовірус - 2, бокавірус – 1, коронавірус - 1 (не є китайським коронавірусом 2019-nCoV) та риновірус - 1.

На сьогоднішній день в Україні не зареєстровано жодного випадку коронавірусу 2019-nCoV, а заклади, що здійснюють наглядову функцію проводять санітарно - освітню роботу щодо не допущення штаму     коронавірусу серед населення України.

Пам’ятайте щоб уникнути даного захворювання радимо дотримуватись деяких простих правил:

  • відкласти поїздки за кордон до країн в яких зафіксовано штам коронавірусу 2019-nCoV;
  • дотримуватись правил особистої гігієни, частіше мити руки з милом та користуватись антисептичним засобом;
  • під час кашлю та чхання прикривати рот і ніс паперовою хустинкою;
  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель, утруднене дихання якнайшвидше зверніться до лікаря;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження;
  • будьте уважними та інформуйте лікарів ветеринарної медицини про будь–які нетипові захворювання у тварин.

Будьте здорові та обережні!!!!

 

Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного

законодавства Олександрійського районного управління

Головного управління  Держпродспоживслужби в Кіровоградській області

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 333 | Додав: stanislav4450 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0