28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2020 » Травень » 06

        Якщо пасічник хоче відшкодувати заподіяні йому збитки то він повинен діяти швидко й оперативно. Адже через 3-4 дні слідів отрутохімікатів в відібраному матеріалі вже можна не знайти.

Терміново звернутись до місцевої влади (голови районної державної адміністрації, міськвиконкому, сільського чи міського голови) офіційно з письмовою заявою про отруєння бджіл з проханням про створення комісії. Голова письмовим розпорядженням створює комісію, яка оглядає пасіки, виявляє причини загибелі бджіл, ймовірних підозрюваних осіб в загибелі бджіл, оцінює розміри збитків.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 332 | Додав: stanislav4450 | Дата: 06.05.2020

    Лише правильне застосування пестицидів та агрохімікатів у приватних домогосподарствах збереже здоров’я сусідів та не зашкодить довкіллю

Щороку навесні з початком сільськогосподарського сезону в приватних домогосподарствах, на присадибних та дачних ділянках господарі висаджують городину, садки та сільськогосподарські культури, застосовують різноманітні засоби захисту рослин, пестициди та агрохімікати.

Водночас з початком таких робіт до органів Держпродспоживслужби від мешканців сіл та міст починають надходити звернення стосовно того, що сусіди обробляють свої посіви пестицидами та агрохімікатами і це шкодить здоров’ю тих громадян, які проживають поряд.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 338 | Додав: stanislav4450 | Дата: 06.05.2020

               Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області було зареєстровано та підтверджено Кіровоградською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби, звіт про результати дослідження від 01.04.2020 № 2054,  випадок африканської чуми свиней далі (АЧС) в підсобному господарстві яке розташоване за межамис. Веселівка, Кропивницького району Кіровоградської області. В зв’язку з чим, для забезпечення не поширення Африканської чуми свиней на територію Олександрійського району повідомляємо Вам, що Африканська чума свиней (АЧС) – інфекційна вірусна хвороба свійських і диких свиней. В Україні захворювання переважно уражає приватні господарства та невеликі ферми.Основна причина виникнення захворювання, власники свиногосподарств ігнорують прості, проте обов’язкові правила недопущення захворювання,відтак, нагадуємо основні методи профілактики.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 299 | Додав: stanislav4450 | Дата: 06.05.2020

    Китай переживає спалах коронавірусу, який вже розповсюджується в інші країни та континенти. На даний момент відомо, що небезпечний штам коронавіруса викликає вірусну пневмонію, крім Китаю зафіксований ще у восьми країнах - Таїланді, В'єтнамі, Сінгапурі, Південній Кореї, США, Японії, Тайвані, Непалі.

Коронавіруси – це велика родина вірусів, які можуть спричиняти як легкі захворювання типу застуди, так і серйозні, як, наприклад, атипова пневмонія. Їхнім природним резервуаром є тварини. Коронавіруси також часто мутують і швидко змінюються. Разом з новим штамом, який зараз активно поширюється в Китаї та інших країнах, їх існує вже сім. Новий штам коронавірусу поки відомий під назвою 2019-nCOV. Науковці припускають, що це вірус тієї самої родини, що і той, який спровокував епідемію атипової пневмонії в Китаї десять років тому.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 326 | Додав: stanislav4450 | Дата: 06.05.2020

  На підприємстві «Хутір» у селі Бугаків Немирівського району Вінницької області виявили загибель птиці від пташиного грипу, повідомила Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

    Загибель птахів на підприємстві сталася ще минулої суботи, 18 січня. Дослідження відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи встановило діагноз – грип птиці.

За попередньою інформацією, в ПП «Хутір» станом на 1 січня 2020 року утримувалося близько 98 тис. голів птиці яєчного напрямку. До такої птиці відносять, зокрема, курей та індиків.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 308 | Додав: stanislav4450 | Дата: 06.05.2020

     Сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи. У разі зволікання з наданням квалфікованої медичної допомоги смерть неминуча.

Причини сказу і шляхи передавання інфекції

Джерелом та резервуаром збудника сказу є дикі та свійські хижі тварини, що належать до класу ссавців. Людина може заразитися сказом від інфікованої тварини через:

1.укус;

2.подряпину та мікроушкодження шкіри;

3.потрапляння зараженої слини на слизові оболонки.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 318 | Додав: stanislav4450 | Дата: 06.05.2020

Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0