28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » 2019 » Вересень » 04

         Кожного року по завершенню сезонних польових робіт українські села та міста поглинає суцільний дим. Ні, це не стихійна пожежа, не палюче сонце чи недбале поводження з вогнем в лісі. Причиною ядучого диму є наші дбайливі господарі, які з початком осені спалюють на своїх городах, полях та присадибних ділянках бадилля, бур’яни, листя, дрібне сміття та інші відходи. І так з року в рік! І жоден господар не замислюється, на яку небезпеку наражає себе та своїх рідних, а про те яку шкоду наносить природі навіть думати не хочеться.

Люди не усвідомлюють, що причиною проблем із здоров’ям є ми самі, а саме наші дії. Під час сезонного спалювання рослинних залишків (листя, трави, бадилля картоплі та ін..), згорає не тільки органічна складова, а й накопичені в ній із ґрунту токсичні речовини, у повітря вивільняються мікрочастинки диму, до складу якого входить пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали, пестициди та низка канцерогенних сполук. Вдихання такого повітря знижує імунітет, посилюються хронічні та серцево-судинні захворювання. З кожним роком в Україні зростає статистика різноманітних захворювань починаючи з різних видів алергій до онкологічних захворювань.

Крім того, під час спалювання рослинності, збільшуються викиди вуглекислого газу, що в свою чергу посилює так званий «парниковий ефект», який призводить до змін і коливань клімату на планеті.

Дихати димом з дня в день мало кому приємно, тому єдиний вихід – не палити суху траву, листя та різні види відходів, а також підвищувати свідомість населення, щодо шкідливості диму та наслідків його вдихання. Кожен з нас має право на безпечне для життя і здоров’я навколишнє середовище, що гарантує стаття 50 Конституції України.

Крім того, чинним законодавством України, зокрема Законами «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про санітарне та епідемічне благополуччя населення», «Про охорону атмосферного повітря», «Про благоустрій в населених пунктах» забороняється спалювання залишків сухої рослинності, опалого листя та різних видів сміття та передбачена адміністративна відповідальність.

Тож закликаємо Вас: не спалюйте опале лист, суху траву та дрібне сміття! Не завдавайте шкоди здоров’ю людей і навколишньому середовищу!

 

Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного

законодавства Олександрійського районного управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Кіровоградській області.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 208 | Додав: stanislav4450 | Дата: 04.09.2019

З метою забезпечення потреб сільгосппідприємств та підприємців з визначенням посівних якостей насіння сільськогосподарських культур на базі Олександрійської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби (ветеринарної медицини) проводяться дослідження показників посівних якостей насіння. За результатами досліджень замовники отримують протоколи випробувань. Лабораторія визначає чистоту і відход зразка насіння, массу 1000 насінин, енергію проростання,схожості та життєздатності насіння, вологості зразка насіння, заселеності насіння шкідниками та домішки насіння інших рослин, зараженості насіння хворобами. Вартість дослідження становить близько 200 гривень.

 

З питань визначення показників якості насіння звертатись за адресою: місто Олександрія , вулиця Кременчуцьке шосе, 1 ,

тел. 097 595 8748.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 242 | Додав: stanislav4450 | Дата: 04.09.2019

Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0