28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » Новини ветеринарної служби
На сьогоднішній день в країнах Європи виникла нова досі невідома хвороба  жуйних тварин, яка викликається вірусом Шмалленберга. Хвороба передається через укуси комах та внутрішньоутробно (від матері до плоду). Значного поширення хвороба набула в Німеччині (800 випадків), Франції (244), Великобританії (174), Нідерландах (178), особливо в холодну пору року, коли вектори передачі відсутні (при тому, що цьогоріч в Європі була аномально холодна зима). 
Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 494 | Додав: stanislav | Дата: 24.03.2012

Департамент ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства і продовольства Республіки Білорусь надіслав офіційне запрошення Державній ветеринарній і фітосанітарній службі України відвідати  білоруські молокопереробні підприємства.

В ході документарної перевірки  щодо діючої в Республіці Білорусь системи державного контролю за безпекою харчових продуктів    в української сторони виникли додаткові  питання,  перелік яких направлений до Мінська 15 березня.  Лише після опрацювання у Києві  відповідей на  порушені питання можна буде вести мову щодо інспектування  українською стороною білоруських підприємств.


Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 516 | Додав: stanislav | Дата: 19.03.2012

Протягом  лютого місяця державними інспекторами ветеринарної медицини району було  проведено  18 перевірок з них 2 по заявах, 3 на виконання вимог приписів складено 18 актів перевірено 24 об’єкти підконтрольні службі ветеринарної медицини   вручено 10 приписів державних інспекторів ветеринарної медицини.За  лютий місяць  2012 року державними інспекторами   ветеринарної медицини   Олександрійського району було притягнуто до адміністративної відповідальності  15 осіб  на суму 1785,0 грн.  з них 10 посадових  осіб  на суму 1530,0 грн.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 548 | Додав: stanislav | Дата: 13.03.2012

Дорогі наші жінки!  Милі, ніжні і прекрасні!

Ніжні матері, турботливі бабусі, любі сестри, кохані дружини, милі дочки й онучки!

 Наші віддані і надійні друзі, близькі і рідні люди!

 Сердечно вітаю вас із найпрекраснішим святом весни – Міжнародним жіночим днем 8 березня!

Віки і тисячоліття світової історії осяяні вашою мудрістю та ніжністю, чарівністю та красою. І тільки завдяки вашій життєвій силі, насназі та довготерпінню з віку у вік продовжується рід людський на землі.

Сердечно бажаю вам здоров'я, нев`янучої молодості, радості, краси. Хай буде спокій і достаток у ваших сім`ях, хай сонце завжди зігріває ваші душі, а вдома та на роботі зустрічають розуміння і підтримка чоловіків.

 Миру вам, прихильності долі, щастя й радості на довгі і щасливі літа.

Нехай з Вами буде все найсвітліше, що може подарувати Господь Бог.

 З повагою:

Начальник управління

ветеринарної медицини

в Олександрійському районі                                 С. Лумяник

 

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 500 | Додав: stanislav | Дата: 05.03.2012

Білорусь планує заборонити ввіз продукції українського виробництва

2 березня на прохання білоруської сторони відбулася зустріч Голови Держветфітослужби України Івана Бісюка з Першим заступником Директора Департаменту ветеринарії та продовольства Міністерства сільського господарства Республіки Білорусь Юрієм Пивоварчиком. Українська сторона запропонувала конкретні дії для розв’язання ситуації, що склалася навколо заборони ввезення на територію України молочної та м’ясної продукції з Білорусі. Проте, замість спільних дій білоруська сторона заявила про можливе введення заборони на ввіз продукції українського виробництва.

Протягом останніх півтора року діяла спрощена система ввезення білоруської молочної продукції на територію України. Із жовтня минулого року українські ветеринарні інспектори почали реєструвати перебільшення кількості антибіотиків у готовій молочній продукції з Білорусі.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 568 | Додав: stanislav | Дата: 03.03.2012

Щодо тимчасової заборони ввезення на територію України сприйнятливих до АЧС тварин, продукції та сировини з них з Республіки Білорусь.

Відповідно до отриманої інформації, 16.02.2012 в с. Незнаново, Новогрудського району Гродненської області Республіки Білорусь, було вилучено та знищено (спалено) все поголів’я свиней з приватних господарств громадян.

В той же час, відповідно до заяв Міністерства сільського господарства Білорусі та департаменту ветеринарного і продовольчого контролю республіки, вказані дії були здійснені в рамках навчань по боротьбі з африканською чумою свиней.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 508 | Додав: stanislav | Дата: 02.03.2012

29 лютого 2012 року в управлінні ветеринарної медицини в Олександрійському районі відбувся прийом звіту за лютий місяць та семінарське заняття з спеціалістами ветеринарної медицини на теми:

1.Правила відбору води та риби – доповідач провідний лікар хімік токсиколог  Бондаренко О.О.

2.Інструкція з техніки безпеки   при проведенні обробок та робіт із тваринами – доповідач завідуючий Щасливською ДВМ  Тімченко А.В.

3.Інформація про перевірку господарств та державних установ ветеринарної медицини за лютий місяць – доповідач заступник начальника управління ветеринарної медицини в  районі Сіленко О. А.

Нараду провів начальник управління ветеринарної медицини в районі Лумяник С.В.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 503 | Додав: stanislav | Дата: 01.03.2012

28 лютого 2012 року о 9 годині 30 хвилин у приміщенні Олександрійської районної державної адміністрації  проведено семінар з сільськими та селищними головами та секретарями сільських та селищних рад. Одне з ряду питаня: про стан виконання рішення районної державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Олександрійській державній адміністрації від 24.03.2011 року №4 «Про наведення належного ветеринарно – санітарного стану на територіях біотермічних ям» доповів начальник управління ветеринарної медицини в Олександрійському районі, головний державний інспектор ветеринарної медицини району 

Лум’яник С.В.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 684 | Додав: stanislav | Дата: 28.02.2012

В Олександрійському районі в с. Соніно на колишній фермі ФГ «Олександрівське» утримується 10 голів страусів   і утримує їх   Рубан Олександр Михайлович, який мешкає в с. Сонінно  Олександрівської с/р.

Страус — це дивовижна птиця, що поєднує у собі велич павича, силу коня, розум курки та ціну непоганої хати у селі.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 1268 | Додав: stanislav | Дата: 28.02.2012

На з'їзді були присутні начальник управління АПР при РДА Коваль Ю.Л., головний державний інспектор захисту рослин району Лавров І.С., заступник головного державного інспектора ветеринарної медицини району Сіленко О.А., голова об'єднання фермерів Плахотнюк Ю.Л., представники ВГО "Братство бджолярів україни", голова спілки пасічників 
Олександрійщини Нос Ю.В. та пасічники Олександрійщини.
Були представленні доповіді та наданні відповіді на всі питання пасічників району.
Доповідь заступника головного державного інспектора ветеринарної медицини району: 
Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 929 | Додав: stanislav | Дата: 27.02.2012

« 1 2 ... 23 24 25 26 27 »
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0