28000, м.Олександрія, вул.Користівське шосе, 2
Тел: 7-86-00, Факс: 4-06-03, e-mail: stanislav_kg@ukr.net




Головна » Новини ветеринарної служби

  

22 лютого Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про утворення територіальних органів державної ветеринарної та фітосанітарної служби». Метою документа є утворення територіальних органів Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України у зв’язку із прийняттям Указу Президента України від 9 грудня 2010 р. № 1085 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» та Указу Президента України від 13 квітня 2011 р. № 464 «Про затвердження Положення про Державну ветеринарну та фітосанітарну службу України». Утворення територіальних органів забезпечить належне виконання функцій Держветфітослужби України як центрального органу виконавчої влади.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 568 | Додав: stanislav | Дата: 24.02.2012

29 лютого 2012 року в управлінні ветеринарної медицини в Олександрійському районі відбудеться прийом звіту за лютий місяць та семінарське заняття з спеціалістами ветеринарної медицини на теми:

1.Інструкція з техніки безпеки   при проведенні обробок та робіт із тваринами – доповідач завідуючий Щасливською ДВМ  Тімченко А.В.

2.Правила відбору води та риби – доповідач провідний лікар хімік токсиколог  Бондаренко О.О.

 

На семінарське заняття запрошуються всі спеціалісти ветеринарної медицини району.

 

Начальник управління                                                           С. Лумяник

 

 

 

 

 

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 438 | Додав: stanislav | Дата: 24.02.2012

Держінспектори ветмедицини України стягнули 7 мільйонів гривень штрафів

У 2011 році у результаті роботи по організації ветеринарно-санітарного контролю та нагляду за дотриманням законодавства, державні інспектори ветеринарної медицини України притягли до адміністративної відповідальності майже 90 тисяч осіб. До державної скарбниці стягнуто штрафних санкцій на майже 7 мільйонів гривень.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 525 | Додав: stanislav | Дата: 23.02.2012

Шановні захисники Вітчизни! Дорогі ветерани!

Щиро, від усього серця вітаю Вас зі святом - Днем захисника Вітчизни. Насправді - небагато в нас таких важливих дат, як день тих, чия професія - Батьківщину захищати.

За Тарасом Шевченком, "у своїй хаті - своя сила, і правда, і воля", - то маємо обов'язково шанувати тих, чий святий обов'язок - захищати свою хату, боронити свою правду - своєю силою і своєю волею.

Сьогодні в кожному домі віддають данину шани й поваги тим, хто в лиху годину війни мужньо боронив українську землю.

Захисників Вітчизни вшановує вся Україна. Та найбільша шана вам, дорогі ветерани.

Перед вами ми схиляємося, у вас вчимося любити Батьківщину.

Щиро зичу вам доброго здоров'я, довгих років мирного життя, уваги й турботи рідних та близьких.

З повагою:

начальник управління 

ветеринарної медицини в районі                   С. Лум'яник 

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 522 | Додав: stanislav | Дата: 22.02.2012

   21 лютого 2012 року відбулася 12 сесія районної ради одним з питань винесених на сесію було прийняття "Програми профілактики та запобігання поширенню інфекційних хвороб, спільних для тварин і людей (зооантропонозних інфекцій) в Олександрійському районі на 2012 – 2015 роки", на сесії по даному питанню доповідав начальник управління ветеринарної медицини в Олександрійському районі Лум'яник С.В.
Районна рада рішенням №147 від 21.02.2012 р. вирішила:
         1. Затвердити Програму профілактики та запобігання поширенню інфекційних хвороб, спільних для тварин і людей ( зооантропонозних інфекцій ) в Олександрійському районі на 2012 – 2015 роки (додаток 1).

2. Затвердити Типові правила утримання собак, котів та хижих тварин на території населених пунктів сільських, селищних рад Олександрійського району (додаток  2).

3. Рекомендувати сільським, селищним радам Олександрійського району затвердити відповідні програми та правила на відповідній території та забезпечити їх виконання .

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника голови районної державної адміністрації та на постійну комісію районної ради з питань агропромислового комплексу земельних відносин та екології.

 

 

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 2737 | Додав: stanislav | Дата: 21.02.2012

 Кошачья индивидуальность проявляется и в питании. Очень  трудно однозначно ответить на вопрос, как и чем кормить кошку. Некоторые животные очень разборчивы, другие, напротив, предпочитают один или несколько  видов пищи. В целом кошки, конечно же, более расположены к мясным продуктам.

     Размеры порций и виды продуктов  должны  подбираться  таким  образом, чтобы животное было достаточно упитанным и мускулистым, но  ни  ожиревшим, ни худым. Обычная кошка в день съедает 125-250 граммов пищи,  в  отдельных случаях до 300 граммов.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 619 | Додав: stanislav | Дата: 21.02.2012

 

 Однією з зон ризику при виникненні та розповсюдженні  хвороб є не впорядковані  місця захоронення трупів тварин ( біотермічні ями), тому, що вони є джерелом або резервуаром збудників багатьох особливо небезпечних,  як для тварин так і для людей, заразних хвороб.

Особливе місце в цьому переліку займає сибірка ( термін зберігання спор сибірки в ґрунті досягає  століття),   існує необхідність остерігатись розповсюдження даного захворювання через неналежне облаштування     біотермічних ям, які є реальною загрозою розповсюдження гостро інфекційних хвороб і можуть причинити шкоду як людині так тварині та навколишньому середовищу.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 1150 | Додав: stanislav | Дата: 20.02.2012

      В зв’язку з напруженою епізоотичною ситуацією щодо сказу тварин , збільшенням бродячих собак та котів в населених пунктах району доцільно знати, що таке  хвороба сказ і як можна її запобігти.                                   

     Сказ – особливо небезпечна інфекційна хвороба всіх теплокровних тварин і людини , що характеризується ураженням центральної нервової системи та майже завжди закінчується смертю .   о   Щорічно  від сказу у світі гинуть десятки тисяч людей та мільйони тварин  і Україна, на жаль , не є виключенням.  За 2011 рік від сказу в Україні померло 5 людей.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 1597 | Додав: stanislav | Дата: 17.02.2012

Сьогодні, 14 лютого, відбулося розширене засідання колегії Державної ветеринарної  служби України за підсумками роботи служби в 2011 році. Першочергова увага відомства  минулого року  була спрямована на запобігання розповсюдження збудників інфекційних хвороб тварин, гармонізації вітчизняного законодавства до європейського та контроль за безпечністю продуктів харчування. Як зазначив Голова Держветфітослужби Іван Бісюк, головне завдання  служби - забезпечення стабільної  епізоотичної  ситуації у країні  є запорукою здоров’я нації.

«На колегії ми обговорили всі недоліки, які існували в минулому році та шляхи їх усунення  в поточному. Ми завжди на засіданнях колегії підходимо самокритично до своєї діяльності, тим більше, якщо це підсумкова річна колегія. 

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 590 | Додав: stanislav | Дата: 16.02.2012

   Рибне господарство - це традиційна в Україні галузь, розвиток якої почався більш як 200 років тому назад.  Рибництво відіграє важливу роль в економіці країни, оскільки є постачальником риби для харчування людей та сировини для різних галузей народного господарства України.

За даними літературних джерел і міжнародними медичними нормами, одна людина за рік має споживати 20кг риби і рибної продукції. Все населення України щороку потребує для харчування близько 1млн тонн риби й рибної продукції, з них прісноводної-240-300 тис. тонн.   

 Одним із найважливіших напрямів вирішення цієї проблеми є епізоотологічне благополуччя рибницьких господарств та водойм різних форм власності.

Категорія: Новини ветеринарної служби | Переглядів: 1476 | Додав: stanislav | Дата: 13.02.2012

« 1 2 ... 24 25 26 27 »
Форма входу
Категорії розділу
Новини ветеринарної служби [270]
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0